Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Απρίλιος 2021

Η κυβέρνηση σκέφτεται τριπλές εκλογές

Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και συγκεκριμένα (απόσπασμα από την συνέντευξη, την οποία μπορείτε ολόκληρη να διαβάσετε εδώ):

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ζήτημα πρόωρων εκλογών. Είδαμε χθες μία δημοσκόπηση της GPO, όμως, όπου φαίνεται ότι τουλάχιστον το 65% των πολιτών, που ερωτήθηκαν, απορρίπτει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή η εξέλιξη για πρόωρες εκλογές εάν δεν το θέλουν οι πολίτες;

Επί της ουσίας, εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι διαρκώς αυξάνει το ποσοστό των πολιτών που θέλει μία ώρα αρχύτερα να ηττηθεί και να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση κι αυτή η πολιτική όσο πιο γρήγορα. Όσο επαρκέστερα ο ΣΥΡΙΖΑ πείσει περισσότερους και περισσότερο για το εναλλακτικό του πρόγραμμα και σχέδιο, τόσο γρηγορότερα αυτή η κυβέρνηση, που έτσι κι αλλιώς είναι σε αποδρομή, θα φύγει, φυσικά με τον δρόμο των εκλογών. Κι αυτό είναι και το κομβικό σημείο. Και μια που αναφερθήκατε στη χθεσινή δημοσκόπηση, θέλω να πω ότι είναι μία δημοσκόπηση ακόμη που δείχνει προβάδισμα έστω και μικρό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και από τη χθεσινή δημοσκόπηση φαίνεται επίσης ότι οι πολίτες είναι απαισιόδοξοι όλο και περισσότερο για την πορεία της οικονομίας, το 63% περιμένει ότι η ζωή θα χειροτερέψει τα επόμενα δύο τρία χρόνια. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πιστεύετε, να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας στο διάστημα αυτό, τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος; Τι μπορεί να αλλάξει, δηλαδή;

Η προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την ώρα είναι να εμπνεύσει και να ενισχύσει ένα αίσθημα ελπίδας, προοπτικής, αυτοπεποίθησης ότι μπορούμε ως κοινωνία, ως χώρα, ως λαός, να σταματήσουμε τον κατήφορο και να μπούμε σε μία πορεία αργής, βασανιστικής, ανάκαμψης, ανάπτυξης, με δημοκρατία, με δικαιοσύνη και ριζικές μεταρρυθμίσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του σήμερα στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο περιέγραψε τις μεγάλες αλλαγές, που θα προωθήσει μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ: απλό, δίκαιο, αποτελεσματικό, σταθερό φορολογικό σύστημα, σύγχρονη αποτελεσματική, αποκομματικοποιημένη διοίκηση, σπάσιμο των καρτέλ της διαπλοκής του αναχρονισμού που εμποδίζουν μία πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, που είναι απαραίτητη για τη μείωση της ανεργίας.

Από τη χθεσινή δημοσκόπηση, όμως, φαίνεται ότι οι πολίτες είναι απαισιόδοξοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία για την πορεία της Οικονομίας. Περισσότεροι από έξι στους 10 πιστεύουν ότι η ζωή τους θα επιδεινωθεί τα επόμενα δύο τρία χρόνια. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει στο διάστημα αυτό τη διακυβέρνηση της χώρας, τι θα μπορέσει να αλλάξει;

Η προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ώρα είναι να εμπνεύσει και να ενισχύσει ένα αίσθημα ελπίδας, εμπιστοσύνης, προοπτικής, αυτοπεποίθησης ότι μπορούμε ως κοινωνία, ως χώρα, ως λαός να σταματήσουμε τον κατήφορο και να μπούμε σε μια πορεία αργής, βασανιστικής ανάκαμψης, ανάπτυξης με δημοκρατία, με δικαιοσύνη με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Αυτά απαιτούν φυσικά άλλη κυβέρνηση και έχω την εντύπωση ότι τρόπος που συμπεριφέρεται το κυβερνητικό δίδυμο -σιωπηλός Σαμαράς και φωνασκών, δήθεν εναντίον των δανειστών, Βενιζέλος- δείχνουν μια κυβέρνηση που δεν βρίσκεται απλώς σε αμηχανία, αλλά σε τροχιά αποδρομής.

Υπάρχει ενδεχόμενο τριπλών εκλογών την άνοιξη κ. Παπαδημούλη;

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της απλώς το «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Αν γίνουν απλώς αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές την προσεχή άνοιξη, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν το φάσμα της συντριβής. Και θα είναι δύσκολο μια κυβέρνηση συντετριμμένη στην κάλπη της Αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών να συνεχίσει να κυβερνά για πολύ. Γι αυτό εκλιπαρούν την τρόικα να τους δώσει κάποιες ανάσες, χωρίς να το καταφέρνουν όμως γιατί η τρόικα είναι μαθημένη στο «ναι σε όλα» από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και για αυτό σκέφτονται και οι ίδιοι το ενδεχόμενο των τριπλών εκλογών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *