Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιουνίου 2021

Πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων και νέα ΚΑΠ

Ημερίδα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων στα πλαίσια της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και ειδικότερο αντικείμενο τις προοπτικές των παραδοσιακών προϊόντων της Κέρκυρας, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Σ. Σαμάρα 13 (ισόγειο πρώην Νομαρχίας).

Η ημερίδα εντάσσεται στo πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με στόχο την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στα Ιόνια Νησιά και την καθιέρωση της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής, με σκοπό την αύξηση της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το 16ο Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Αντικείμενο της ημερίδας θα είναι η ενθάρρυνση της διαβούλευσης για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των παραδοσιακών προϊόντων της Κέρκυρας. Στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων και η αύξηση του εισοδήματος του πρωτογενή τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, για τα προϊόντα που θα αναδειχθούν από την ημερίδα, προβλέπεται να γίνουν συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προκειμένου να κατοχυρωθούν με ένα από τα επίσημα σήματα ποιότητας της Ε.Ε..

Η αρμόδια Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Καταβάτη Μαρία, επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία της για την υλοποίηση της εν λόγω ημερίδας, αποσκοπεί στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα οφέλη που απορρέουν από την  πιστοποίηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα με τα παραδοσιακά σήματα ποιότητας της Ε.Ε. (προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ) και με τα νέα σήματα που έχουν θεσμοθετηθεί (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν-ΕΠΙΠ, Προϊόντα νησιωτικής ή ορεινής γεωργίας).

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συναντήσεις της Διοίκησης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα δυο συναντήσεις της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *