Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιανουαρίου 2022

O Παναγιώτης Κουρουμπλής για την υπόθεση της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2013

Έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, ο οποίος είχε ενημερωθεί σχετικά με την υπ΄ αριθμόν  4710/4.12.2012 κοινοβουλευτική ερώτηση του Π. Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Υγείας για την υπόθεση της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων στην ελληνική αγορά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής κατέθεσε σήμερα στο Πταισματοδικείο Αθηνών για το εν λόγω καίριας σημασίας  ζήτημα.

Ο Π. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παραβίαση των νόμων εκ μέρους των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών για έγκαιρη διάθεση φαρμάκων  στα κανάλια διανομής, στην παραβίαση του υγιούς ανταγωνισμού λόγω των εμποδίων που δεν επιτρέπουν την εισαγωγή παράλληλου φαρμάκου καθώς και στην προκλητική και εκρηκτική φοροαποφυγή των ως άνω εταιρειών. Τέλος  επεσήμανε ότι οι τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και δη των καρκινοπαθών γεγονός το οποίο και διώκεται σύμφωνα με τα άρθρα 306 και 307 του Ποινικού Κώδικα.

 

Το Γραφείο Τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αδρανεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με κίνδυνο την απώλεια θέσεων εργασίας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα 21 Δεκεμβρίου 2012  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ  Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» – Αδρανεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με κίνδυνο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *