Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Ιανουαρίου 2022

Τι είπε Περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπύρος Σπύρου για το θέμα της Υγείας στα νησιά του Ιονίου στην συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό

Συνάντηση – συνεργασία είχε σήμερα, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά για όλα τα θέματα Υγείας που αφορούν σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

Ο κ. Σπύρου είχε από χθες συνεργασία με τους εκπροσώπους φορέων Υγείας στην Κέρκυρα (Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Πρόεδρο Εργαζομένων Ιατρών στον ΕΟΠΠΥ και Πρόεδρο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο), ενώ ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τα ίδια θέματα από εκπροσώπους φορέων Υγείας των άλλων νησιών, καθώς και από τους Αντιπεριφερειάρχες, προκειμένου να συλλέξει όλα τα δεδομένα και να τα μεταφέρει στον Υπουργό Υγείας, αιτώντας του παρέμβαση και άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Ο χώρος της Υγείας, τόνισε ο Περιφερειάρχης, πλήττεται σημαντικά και σε όλα τα επίπεδα, καθώς οι μειώσεις των δαπανών για την Υγεία καθιστούν πολύ δύσκολη την παροχή βοήθειας και περίθαλψης ασθενών τόσο σε Κέντρα Υγείας όσο και στα Νοσοκομεία και ΕΟΠΠΥ, ενώ η μείωση του προσωπικού καθιστά δυσχερέστατο το έργο των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων.

 ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η κινητικότητα των ιατρών, είπε ο Περιφερειάρχης στον κύριο Υπουργό, πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ αλλά και του ΕΟΠΠΥ, με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων έτσι ώστε να μη στερούνται οι ασθενείς την παροχή υπηρεσιών Υγείας και, επιπλέον, ζήτησε την άμεση προκήρυξη θέσεων για τα νοσοκομεία, τονίζοντας ιδιαίτερα τη νησιωτικότητα της Περιφέρειας και την πολύ δαπανηρή μετακίνηση ασθενών σε άλλα αστικά κέντρα.

Οι αλλαγές στην Υγεία, που έχουν εξαγγελθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ο Υπουργός στον Περιφερειάρχη, γίνεται προσπάθεια να διορθώσουν την παθογένεια του συστήματος Υγείας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, όταν όσα σχεδιάζονται εφαρμοστούν δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο χώρο της Υγείας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *