Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Η ομιλία του συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Πολίτη στην τελετή βράβευσής του από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

Φίλες και φίλοι,

Μετά τα σοφά λόγια του Αρχιεπισκόπου, οι δικές μου λέξεις μοιάζουν φτωχές.  Θέλω μόνο να πω ότι η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, που τιμώμαι μαζί με πρόσωπα αυτού του βεληνεκούς.  Σας ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου που θεωρείτε  ότι ξεχώρισα.  Αυτή η διαδρομή για μένα ήταν δύσκολη και επώδυνη.  Είμαι 53 ετών και κλείνω 39 χρόνια σκληρής δουλειάς.  Δουλεύω από μαθητής της τρίτης γυμνασίου.  Σε αυτή την πορεία, δεν βρήκα εύκολα ανοιχτές πόρτες, αντίθετα, ήρθα συχνά αντιμέτωπος τα πρώτα χρόνια με την ταξική απαξίωση – ήμουν παιδί φτωχής, αγροτικής οικογένειας. Αυτό όμως ήταν και παραμένει η περηφάνια και η δύναμή μου. Αργότερα, όταν κατάφερα πράγματα,  αντιμετώπισα το φθόνο.  Και όταν διακρίθηκα, τη συκοφαντία. Από αυτά όμως δεν γλίτωσε κανείς.

Συνάντησα όμως ανθρώπους που με πίστεψαν, με εμπιστεύτηκαν και μου φώτισαν τη διαδρομή.  Στα 15 μου χρόνια, τον Σπύρο Φλογαϊτη, που τιμόμαστε σήμερα μαζί.  Σπύρο σ’ ευχαριστώ.  Δεν περίμενα ότι θα ζήσουμε μαζί αυτή τη στιγμή.  Στα 19 μου, τον Αντώνη Λιβάνη και στα 25, το μεγάλο δάσκαλο της δημοσιογραφίας, τον Λέοντα Καραπαναγιώτη.  Θα τους κουβαλώ πάντα στη ψυχή μου και τους τρεις, με αγάπη.

Στις 3 δεκαετίες που εργάζομαι ως αρθρογράφος, πολιτικός αναλυτής, παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών και δάσκαλος σεβάστηκα τους ανθρώπους, επώνυμους και ανώνυμους που ήρθα σε επαφή μαζί τους. Δεν συκοφάντησα, δεν έβαλα λάσπη στον ανεμιστήρα και προστάτευσα από το δημοσιογραφικό διασυρμό τις οικογένειες των ανθρώπων για τους οποίους έγραφα ή μιλούσα. Έχασα έτσι, μου λένε κάποιοι, πολλές από τις λεγόμενες εντυπωσιακές επιτυχίες. Ξέρετε, αυτές που προκαλούν θόρυβο. Κέρδισα όμως τη δική σας εκτίμηση, γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ. Δεν έχω δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια ούτε μήνυση, ούτε αγωγή από ανθρώπους που να με κατηγορούν ότι τους αδίκησα.

Είχα και μια ακόμη μεγάλη τύχη. Δημιούργησα ωραία οικογένεια, με μια εξαιρετική σύζυγο που με στηρίζει σε κάθε μου βήμα και έναν αδελφό που τον αγαπώ και με αγαπάει πολύ.

Πιστεύω βαθιά στην ιδέα της Ιόνιας Πολιτείας και παλεύω, με όση δύναμη διαθέτω από τους ρόλους που απέκτησα, για την οριστική κοινωνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική ενοποίηση των νησιών μας, που είναι το ζητούμενο από το 1864.  Οι μάχες που έχουμε να δώσουμε είναι ακόμη πολλές, και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι σε όλες παρόν. 

Τη σημερινή διάκριση θέλω να την αφιερώσω στους γονείς μου, που έφυγαν νωρίς και δεν έχω την τύχη να είναι σήμερα εδώ, να μοιραστώ μαζί τους τη χαρά μου.

 

Φωτ.: Κώστας Πατρίκιος (στο mylefkada.gr)

Σχετικά

Τελετή βράβευσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας. Στους βραβευμένους και ο Γιάννης Πολίτης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Μικροί και μεγάλοι …στα όργανα. Το Μουσικό Τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μεγανήσι πήρε σάρκα και οστά

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΑΦΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι, το Πολιτιστικό Κέντρο δημιούργησε τμήμα μουσικής, το οποίο λειτουργεί […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights