Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί στην «αρνητική λίστα»

Τις ενστάσεις τους για την «αρνητική λίστα» φαρμάκων, που τίθεται σε ισχύ από τις 2 Μαΐου, διατυπώνει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

«Η σύνταξη της εν λόγω λίστας από την κυβέρνηση, που έχει ως σκοπό την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, σε καμία περίπτωση δεν θα εξυπηρετήσει τον σκοπό της, αφού θέτει σε απαγόρευση φθηνά, δοκιμασμένα και ευρείας κατανάλωσης φάρμακα για τους ασφαλισμένους, τα οποία σε βάθος χρόνου οι φαρμακευτικές εταιρείες θα υποκαταστήσουν από άλλα ακριβότερα».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις των φαρμακοποιών σχετικά με την «αρνητική λίστα» φαρμάκων, που τίθεται σε ισχύ από τις 2 Μαΐου.

«Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της κυβέρνησης για «εξυγίανση» της φαρμακευτικής περίθαλψης, ταλαιπωρούν και εξουθενώνουν τους ασφαλισμένους, που θα πρέπει είτε να αλλάξουν τις επί χρόνου δοκιμασμένες θεραπείες τους, με άλλες που πιθανώς να είναι ακριβότερες και με μεγαλύτερη επιβάρυνση συμμετοχής, είτε να πληρώσουν τα φάρμακα από την τσέπη τους» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Επίσης, προτρέπει τους επιστήμονες που κατασκεύασαν τη λίστα με την προτροπή της κυβέρνησης να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό ότι για τη μη χορήγηση φαρμάκων τους μέσω των ασφαλιστικών ταμείων τους, ουδεμία ευθύνη έχουν οι φαρμακοποιοί αλλά αυτοί που την κατάρτησαν.

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights