Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιουλίου 2019

Κιν/φική Λέσχη Μεγανησίου: «Το Κύμα» (Δραματική, Κοινωνική, 2008)

Η αμφιλεγόμενη Γερμανική ταινία πραγματεύεται το επίκαιρο θέμα της ανάδυσης του φασισμού σε μια κοινωνία. Ένας προοδευτικός και πρωτοποριακός δάσκαλος πολιτικής ιστορίας σε Λύκειο της Γερμανίας, αναλαμβάνει να διδάξει στους μαθητές του την απολυτοκρατία και τις συνέπειές της. Το κάνει όμως με έναν πειραματικό ξεχωριστό τρόπο χρησιμοποιώντας τα παιδιά σαν μέλη ενός ολοκληρωτικού συστήματος. Η επιτυχία του εγχειρήματος μεγαλώνει μέρα με την ημέρα, μέχρι που φτάνει να γίνει ανεξέλεγκτη για όλους.

Μια ταινία- κραυγή που προσπαθεί να δείξει πόσο ευάλωτοι είναι οι νέοι στα φασιστικά πρότυπα, πόσο εύκολα μπορεί αυτά να παρεισφρύσουν στα σχολεία και να μολύνουν τις αθώες νεανικές ψυχές και το που μπορούν τελικά να οδηγήσουν, σαν ανεπίστρεπτο κύμα.

Παίζουν: Γιούργκεν Φόγκελ, Φρέντερικ Λάου, Μαξ Ρίμελτ κ.ά

Ημέρα και ώρα προβολής: Σάββατο 23 Νοέμβρη- 7.00 απόγευμα

Διάρκεια ταινίας:110’

Κατάλληλη άνω των 13 ετών.
 
Δείτε το τρείλερ της ταινίας
 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γιάννης Ζαβιτσάνος: Μεγανήσι. Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα

Βιντεάκι με πανέμορφες φωτογραφίες του Μεγανησιού που μας έστειλε ο Γιάννης Ζαβιτσάνος, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ. Μπορείτε να το δείτε εδώ (αρχείο wmv). Επίσης, θα επιθυμούσαμε από την πλευρά μας να τονίσουμε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι αξιόλογες, αποκαλύπτουν ομορφιές του νησιού μας και συντελούν συν τοις άλλοις στην προβολή του.

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *