Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Ιανουαρίου 2022

“Αντίθετος μεν, συνεχίζω δε” για τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή στο θέμα της αυτοαξιολόγησης δομών και υπηρεσιών του δήμου

Το Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λευκάδας καυτηριάζει την στάση του δημάρχου κ. Κώστα Αραβανή, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη σήμερα, στο θέμα της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών του Δήμου Λευκάδας, τελικώς άλλα έλεγε και άλλα κάνει: Ο κ. Κώστας Αραβανής ναι μεν είχε εκφράσει εγγράφως την αντίθεσή του στην διαδικασία αυτοαξιολόγησης χαρακτηρίζοντάς την προσχηματική, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αποτελεί ουσιαστικά τον “Δούρειο Ίππο” για διαθεσιμότητες και απολύσεις, αλλά από την άλλη “συνεχίζει τη διαδικασία της αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών του Δήμου και κατ΄ επέκταση συναδέλφων εργαζομένων και μάλιστα με τη «βοήθεια» ιδιωτικής εταιρείας“. Τέλος το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην συμμετάσχουν στην διαδικασία.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΑΝΤ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ

ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Τηλ – Fax 2645360624

Λευκάδα  18 Νοεμβρίου  2013

Αριθμ. Πρωτ.: 56 /2013

Α Ν Α ΚΟ Ι Ν Ω Σ Η

Ξεκίνησε και πάλι στο Δήμο μας η γνωστή σε όλους «αξιολόγηση» των δομών και υπηρεσιών. Ύστερα και από την ανακοίνωση τον Ιούλιο της διαθεσιμότητας των Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών, ο Δήμαρχος κ. Αραβανής με επιστολή του προς τους υπουργούς κ Γιάννη Μιχελάκη Υπουργό Εσωτερικών κ Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργό ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης & Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης  στις 10 Ιουλίου 2013 αναφέρει μεταξύ άλλων:

«θεωρούμε ότι η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης στην οποία συμμετέχουμε είναι προσχηματική και θέλει να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τις αποφάσεις σας».

Παρά ταύτα η Δημοτική Αρχή  συνεχίζει τη διαδικασία της αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών του Δήμου και κατ΄ επέκταση συναδέλφων εργαζομένων και μάλιστα με τη «βοήθεια» ιδιωτικής εταιρείας.

Το ΔΣ του Σωματείου μας έχει υποχρέωση να ενημερώσει τους εργαζόμενους του Δήμου μας για τα παρακάτω:

 –         Καλλιεργούν αυταπάτες όσοι λένε στους εργαζόμενους ότι μπορεί να υπάρχουν και «καλές αξιολογήσεις» (ακόμη και η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αλλάξει τη θέση της αυτή και καταδικάζει τις «αξιολογήσεις»). Δίνουν ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους οι οποίες θα τους οδηγήσουν σε μεγαλύτερη απογοήτευση και αδράνεια.

–         Δίνουν άλλοθι και κάλυψη στο βάθεμα της αντεργατικής πολιτικής που προωθούν εδώ και καιρό Ε.Ε., κυβέρνηση και δήμαρχοι αντί να οργανώνουν την αντίδραση των εργαζομένων.

–         Η «αξιολόγησή» τους, αποτελεί το μανδύα με τον οποίο περιβάλουν τις απολύσεις-«διαθεσιμότητες και «κινητικότητες» καθώς και τη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα με σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους.

–         Θέλουν να σκάψουμε με τα ίδια μας τα χέρια το λάκκο που θα μας ρίξουν μέσα.

Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΟ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το ΔΣ

Σχετικά

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *