Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Equal Society: Κενές θέσεις εργασίας στη Λευκάδα

Από 18/11  έως 25/11/2013

Πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελής απασχόλησης

 Μέχρι την Τετάρτη ανοιχτές οι αιτήσεις

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου (ώρα 12:00 μμ.) η υποβολή των αιτήσεων για τις 194 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου. Πρόκειται για τη δεύτερη υποβολή αιτήσεων πεντάμηνης κοινωφελής απασχόλησης και αφορά ειδικότητες ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ. Στον πρώτο γύρο αιτήσεων καλύφθηκαν 52 θέσεις ΥΕ.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα ζητά για τη Λευκάδα ειδικότητες όπως φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, βοηθούς βρεφοκόμων, διοικητικούς υπαλλήλους, μάγειρες, γενικών καθηκόντων, πληροφορικής, τοπογράφοι, επόπτες υγείας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, γραφίστες κ.α.

Οι υποψήφιοι θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες του Δήμου Λευκάδας και Μεγανησίου, στην Ιερά Μητρόπολη, στο ΙΚΑ, στην Περιφερειακή ενότητα Λευκάδας, στην Εισαγγελία πρωτοδικών, στο ειρηνοδικείο και στο πρωτοδικείο Λευκάδας.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη σελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, μέσω του σχετικού πεδίου καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

  1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
  5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν: α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.

Δεν υποχρεούνται να υποβάλουν εκ νέου δικαιολογητικά όσοι συμμετείχαν στην προηγούμενη Δημόσια Πρόσκληση για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, εφόσον δεν έχει υπάρξει μεταβολή.

Οι δημόσιοι φορείς υποχρεούνται να προβούν στην πρόσληψη των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσής τους.

Το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί α) σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι µεγαλύτερο α̟πό 490,00 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών και β) σε 17,1 ευρώ ηµερησίως και όχι µεγαλύτερο α̟πό 427,00 ευρώ µηνιαίως για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Επιπλέον θυμίζουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική διημερίδα με θέμα τρόπους αναζήτησης απασχόλησης και ευκαιρίες άσκησης επιχειρηματικότητας την οποία διοργανώνει ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών στο πλαίσιο του προγράμματος «ΤΟΠΕΚΟ» Λευκάδας.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 – 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας.

Τη Δευτέρα, στις 25 Νοεμβρίου η εκδήλωση θα έχει ως κεντρικό άξονα, τη μεθοδολογία αναζήτησης διαθέσιμων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη δικτύων κοινωνικών και επαγγελματικών επαφών (Βιογραφικό σημείωμα, συνέντευξη επιλογές, τρόποι αναζήτησης εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό).

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα. Θα παρουσιαστεί ένα ευρύ πλαίσιο ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων τοπικών φορέων με διττό στόχο. Από τη μια η διασύνδεση και δικτύωση των φορέων της περιοχής με αντίστοιχους φορείς άλλων περιοχών και από την άλλη μια αναλυτική παρουσίαση του επιχειρηματικού γίγνεσθαι της Λευκάδας, το μοντέλο ανάπτυξης των κοινωνικών επιχειρήσεων και επιπλέον πηγές χρηματοδότησης για υφιστάμενες ή νέες επιχειρήσεις.

Στον ιδιωτικό τομέα, η Δομή Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων σας ενημερώνει ότι τεχνικό για επισκευές σκαφών θα προσλάβει επιχείρηση που εξειδικεύεται στο αντικείμενο. Η επιχείρηση έχει γραφείο στη μαρίνα Λευκάδας.

Παρέχεται εκτός από μισθό και δυνατότητα στέγασης στον υποψήφιο εργαζόμενο.

Για όλα τα παραπάνω και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο της EQUAL SOCIETY που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας, 1ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 26450 22578. Email: equallefklada@gmail.com, www.equalsociety.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights