Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2021

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λευκάδας: Θάνατος στα νερά του Ιονίου

ΔΤ για τον πνιγμό των μεταναστών

ΘΑΝΑΤΟΣ  ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

Με τον πνιγμό ανοιχτά της Λευκάδας, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου,  δώδεκα μεταναστών Σύριων, μεταξύ των οποίων τέσσερα μικρά παιδιά, ανοίγει ξανά  με τραγικό τρόπο  το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Η  πολιτική της Ε.Ε.,της συνθήκης  “Δουβλίνο ΙΙ”  που την δρομολόγησε   η κυβέρνηση Σημίτη, κατά την διάρκεια της προηγούμενης Ελληνικής Προεδρίας  στην ΕΕ, αποβαίνει εγκληματική.

Η πολιτική αυτή καθιστά  την Ελλάδα,την Ιταλία και την Ισπανία, γεωγραφικά πρώτες χώρες εισόδου στην ΕΕ,σε αποθήκες εκατομμυρίων ψυχών που θέλουν να μεταναστεύσουν προς την Κεντρική Ευρώπη και εμποδίζονται απ ‘αυτήν.

Την περίοδο αυτή επιπρόσθετα ο εμφύλιος στην Συρία και σε άλλες χώρες ,που χρηματοδοτούνται από την Δύση ( ΗΠΑ,ΕΕ) στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες νέους πρόσφυγες προς την Ευρώπη, για να αποφύγουν τον θάνατο.

Ας χαίρονται την πολιτική αυτή ο πρωθυπουργός και ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση υπουργός εξωτερικών , που παρότρυνε  την επέμβαση  των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στον εμφύλιο της Συρίας .

Ζητάμε για άλλη μια φορά:

Να καταγγελθεί από τη χώρα μας και να καταργηθεί η συνθήκη  “του Δουβλίνο ΙΙ” , ώστε να σταματήσει αυτή η πολιτική.

Να χορηγηθούν  ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους-ες επιθυμούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

Να σταματήσουν οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της Δύσης στις Αραβικές χώρες και το Αφγανιστάν, να επιστρέψουν όλοι οι ¨Έλληνες στρατιώτες στη χώρα μας.

Να στηριχθούν οι χώρες αυτές, ώστε  οι κάτοικοί τους να μην τις εγκαταλείπουν για ένα αβέβαιο μέλλον,που καταλήγει στην περίπτωσή μας, σε πνιγμό στα νερά του Ιονίου.

Να ξηλωθούν τα κυκλώματα διακίνησης που είναι σύγχρονα σκλαβοπάζαρα.

Να χορηγείται χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες ,το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα σε όσους το δικαιούνται.

Να εξασφαλίζεται η κοινωνική ένταξη τους στη χώρα μας.

Να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης όσων βρίσκονται στη χώρα μας, σε ανοικτά κέντρα φιλοξενίας προσωρινής διαμονής, αντί για στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

Λευκάδα  16/11/2013

Το γραφείο τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Καταβάτη Μαρίας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκο Χαρουτουνιάν

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 2 Ιουλίου  2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη  Ιονίων Νήσων κ. Καταβάτη Μαρίας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *