Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2020

Ιόνια οδός και δημοπράτηση της ζεύξης Λευκάδας

Φωτ. newsbomb.gr

Σε απάντηση και σε ερώτηση του βουλευτή Λευκάδας κ. Σπ. Μαργέλη (8/4/2011), την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Περιληπτικά

«Σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις και επανεκκίνηση της κατασκευής της Ιόνιας Οδού», επισημαίνει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας στην ερώτηση εννέα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά και του ανεξάρτητου Βαγγέλη Παπαχρήστου, οι οποίοι ζήτησαν να χαρακτηριστεί ως έργο πρώτης προτεραιότητας και εθνικής σημασίας η Ιόνια οδός και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.

Ο κ. Μαγκριώτης στην πολυσέλιδη απάντηση του τονίζει ακόμη ότι «το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα υπερασπιστεί το έργο της Ιόνιας Οδού, στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος και μόνον. Γι΄ αυτό το λόγο έχει καλέσει τον παραχωρησιούχο και τις τράπεζες, να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης, να σταματήσει η προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης και να συνεχιστεί η κατασκευή του έργου».

…Ακόμη, ολοκληρώθηκε το τμήμα της Ιόνιας Οδού από Σελλάδες έως Άγιο Δημήτριο, ενώ προετοιμάζεται για δημοπράτηση η υποθαλάσσια αρτηρία Λευκάδας και ο οδικός άξονας «Άκτιο-Λευκάδα».

Σε ό,τι αφορά την υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας, επιβεβαιώνεται το Meganisi News για την ανάρτηση της 30/3/2011.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *