Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Ιουνίου 2023

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας για την τραγωδία στην Πάλαιρο (Ζαβέρδα)

Σήμερα το πρωί, λίγο έξω από την Πάλαιρο (Ζαβέρδα),  27 Σύριοι πρόσφυγες ξεκληρισμένοι, θύματα του πολέμου και της φτώχειας, βρέθηκαν σε πλαστικό σκάφος  που για άγνωστους λόγους ανετράπη.  Αποτέλεσμα οι 12 – ανάμεσα τους 4 παιδιά – βρήκαν τραγικό θάνατο λόγω πνιγμού.

Η τραγωδία όπως ήταν φυσικό συντάραξε την τοπική κοινωνία.  Αντιπροσωπεία  του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και του ΠΑΜΕ επισκέφθηκε  το Νοσοκομείο Λευκάδας  όπου είχαν μεταφερθεί  6 νεκροί  και  8  επιζώντες και ενημερώθηκε για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους επιζώντες.

Η νέα αυτή τραγωδία με μετανάστες,  διωγμένους  από τον τόπο τους που αναζητούν μια καλύτερη τύχη, έρχεται να καταδείξει ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι  να δυναμώσουν τον αγώνα κατά της απάνθρωπης πολιτικής των κυβερνήσεων.  Της  πολιτικής  που δεν νομιμοποιεί  την παραμονή  όλων όσων είναι χρόνια στον τόπο μας.  Από την άλλη  δεν δίνει χαρτιά λόγω «Δουβλίνο ΙΙ» και «Συνθήκης Σέγκεν»,  για την προώθηση τους σε άλλες  χώρες.  Αυτό  το  εκμεταλλεύονται  οι  δουλέμποροι που αφού πάρουν τα χρήματα των μεταναστών,  μετά   στην κυριολεξία  τους αδειάζουν όπου νάναι.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  καλεί την διοίκηση του Νοσοκομείου να προσφέρει στους επιζώντες την αναγκαία περίθαλψη και εξετάσεις για την αποκατάσταση της υγείας τους. Καλεί επίσης το Δήμο να παρέχει κάθε είδους υποστήριξη (κατάλυμα- ρούχα- φαγητό) όσο θα βρίσκονται  στον τόπο μας.

Λευκάδα 15-11-2013

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights