Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

Νέα “επίθεση” Πολύδωρα κατά Στουρνάρα με αφορμή τον φόρο ακινήτων

Επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα, εξαπολύει ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με αφορμή δήλωση του υπουργού Οικονομικών για τη φορολογία ακινήτων.

Την αντίδραση του κ.Πολύδωρα προκάλεσε η φράση του υπουργού κατά την συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι ««όλες οι προηγμένες χώρες και ακόμα περισσότερο οι αγγλοσαξονικές που είναι “η Μέκκα του καπιταλισμού”, στηρίζονται σε τέτοιους φόρους».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε την τοποθέτηση αυτή «παντελώς ανακριβή και αβάσιμη» και τόνισε ότι «κρύβει και μια ιδεολογική στάση λενινιστικού τύπου […] πράγμα απαράδεκτο υπό συνθήκες δημοκρατίας και ελεύθερης οικονομίας, έστω και υπό κρίσιν».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «μία τέτοια θέση ισοδυναμεί προς τιμωρία των δύσμοιρων “νοικοκυραίων” δημιουργών-πολιτών, των “μερμηγκιών”, κατ’ αντίθεση προς τους “τέττιγγες” της διασκέδασης, της σπατάλης και κραιπάλης».

Ο Βύρων Πολύδωρας ρωτά, μεταξύ άλλων, τον υπουργό τι ποσά προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών «για να εισπράξει με το “επικαιροποιημένο χαράτσι” και εάν απασχολεί την κυβέρνηση ότι σε λίγα χρόνια οι πολίτες θα έχουν χάσει τις οποίες αποταμιεύσεις και ιδιοκτησίες τους.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΗΓΗ: in.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights