Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Επανέρχονται τα stage σε δήμους και υπηρεσίες. 38.000 πεντάμηνες θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη των 30.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δικαιοσύνη και  ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ακολουθήσουν οι προσκλήσεις προς ωφελούμενους ανέργους ειδικοτήτων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας (8.200 θέσεις) και ανέργους Πληροφορικής.
Οι προσλήψεις στις συγκεκριμένες θέσεις θα γίνουν με κοινωνικά κριτήρια και θα καλύπτονται ανάγκες δήμων, δικαστηρίων, Ταμείων και Μητροπόλεων. Οι επιτυχόντες θα εργαστούν με πεντάμηνη σύμβαση με αμοιβή 500 ευρώ και ασφάλιση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, για τις 30.000 θέσεις θα δοθεί προτεραιότητα στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στη βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αντιστοιχούν 499 θέσεις Πληροφορικής Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Περίπου 1.500 θέσεις θα καλυφθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, με το ΙΚΑ να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος (1.000 θέσεις), ενώ 100 διοικητικούς υπαλλήλους θα εντάξει στο δυναμικό του ο ΕΟΠΥΥ.

Η προκήρυξη για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα σχολεία αναμένεται να δημοσιευθεί αμέσως μετά την προκήρυξη των 30.000 θέσεων που διαχειρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν στα σχολεία είναι καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, νηπιαγωγοί (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση), ψυχολόγοι (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), υπάλληλοι Κοινωνικής Εργασίας – κοινωνικοί λειτουργοί (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), επιστάτες (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΣΜΕΑΕ), λογοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ), εργοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ), φυσιοθεραπευτές (ΣΜΕΑΕ), σχολικοί νοσηλευτές (ΣΜΕΑΕ), ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΣΜΕΑΕ), οδηγοί σχολικών λεωφορείων (ΣΜΕΑΕ) και συνοδοί σχολικών λεωφορείων (ΣΜΕΑΕ).
Το χρονικό διάστημα απασχόλησης των ωφελουμένων μπορεί να ανέλθει κατά ανώτατο όριο έως έξι μήνες και 15 ημερολογιακές ημέρες, ώστε με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες για ένα μεγάλο τμήμα του σχολικού έτους

ΠΗΓΗ: myota.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights