Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιανουαρίου 2023

Στην “αντεπίθεση” περνούν ο τέως και η νυν δήμαρχος Ιθάκης

6 ώρες κατέθεταν στον εισαγγελέα

• Μήνυση 160 σελίδων κατά Σπ. Αρσένη, Τ. Καραβία, Χρ. Σκληρού,  Θ. Λιβιτσάνη, Αλ. Ταφλαμπά και Kefaloniapress

Πάνω από έξι ώρες κατέθεταν χθες το πρωί ο τ. δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός και η νύν δήμαρχος Νίκη Κασσιανού-Παναγιωτοπούλου σε Εισαγγελέα και Ανακρίτρια.

Η χθεσινή κατάθεση των Κασσιαναίων, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αφορούσαν τη μήνυση που είχε καταθέσει ο τ. δήμαρxος από τον Οκτώβριο του 2011 στον Εισαγγελέα, σχετικά με το πόρισμα του Ορκωτού Λογιστή που είχε διενεργήσει τον Ταμειακό Έλεγχο στον Δήμο Ιθάκης και τις Επιχειρήσεις του Δήμου, ο οποίος «έβγαλε λαβράκια», σχετικά με διακινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από τα Δημοτικά Ταμεία, χωρίς να «καλύπτονται» από τα απαραίτητα και νόμιμα έγγραφα και παραστατικά.

Επίσης, οι Κασσιαναίοι, κατέθεσαν και για άλλες υποθέσεις που τους αφορούν, μετά από καταγγελίες των πολιτικών τους αντιπάλων.

Το βέβαιο είναι, ότι όλη η υπόθεση της Ιθάκης, και οι πολυάριθμες καταγγελίες που έχουν φθάσει στην τοπική Εισαγγελία, αλλά και σε άλλα αρμόδια Γραφεία, θα καταδείξουν «τι γινότανε στο νησί της Ιθάκης επί σειρά δεκαετιών στα Δημοτικά Ταμεία».

Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή ο τ. δήμαρχος Ιθάκης κ. Γιάννης Κασσιανός κατέθεσε μήνυση εναντίον των κ.κ. Σπύρου Αρσένη, Τηλέμαχου Καραβία, Θανάση Λιβιτσάνη, Χρήστου Σκληρού και Αλέξανδρου Ταφλαμπά, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου και ψευδής καταμήνυσης, αλλά και κατά του site kefaloniapress.gr, με την κατηγορία της επαναλαμβανόμενης δυσφήμισης διά του Τύπου.

Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης, ο κ. Κασσιανός ταυτίζει τους πέντε πρώτους με ανώνυμες και επώνυμες επιστολές και καταγγελίες εις βάρος του που απεστάλησαν στην Εισαγγελία, Υπουργεία, Αποκεντρωμένη κ.λπ., όπως αποδεικνύεται -σύμφωνα με όσα καταγράφει στη μήνυσή του ο κ. Κασσιανός- από τις χειρόγραφες παρεμβάσεις των ανώνυμων αυτών καταγγελιών.

O κ. Κασσιανός αναφέρει στη μήνυση ότι οι παραπάνω πέντε καταγγελλόμενοι, είχαν συγκροτήσει την «ομάδα» με φερόμενους τίτλους «Αγανακτισμένοι Ιθακήσιοι», «Επιτροπή για την αποκατάσταση της νομιμότητας για την Ιθάκη», «Ομάδα καθαίρεσης Δημάρχου», με στόχο τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς του και ατόμων της οικογενειάς του και την μεθοδευμένη καθαίρεσή του από το αξίωμα του δημάρχου, παραπλανώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.

Επίσης, ο τ. δήμαρχος, ενημερώνει τον Εισαγγελέα για την συμμετοχή των «5» στα πεπραγμένα της διαχείρισης της Ιθάκης τα τελευταία τριάντα χρόνια, και τα «ευρήματα» του Ορκωτού Λογιστή που διενήργησε τον Ταμειακό Έλεγχο από το 1994 έως το 2010 στην Ιθάκη.

Η υπόθεση της Ιθάκης, απ’ όλα όσα έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας, φαίνεται ότι για πολλά χρόνια ακόμα θα πρωταγωνιστήσει στις Δικαστικές αίθουσες και στα γραφεία των Οικονομικών Ελεγκτών.

O όγκος της μήνυσης είναι πάνω από εκατόν εξήντα (160) σελίδες.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το πόρισμα του Ορκωτού Λογιστή και της μήνυσης του κ. Κασσιανού, από τον Οκτώβριο του 2011, ήδη έχει αποσταλεί στην Διεύθυνση των Οικονομικών Επιθεωρητών και στους Επιθεωρητές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Δ,Δ,-

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στην περιοχή του κεντρικού Ιονίου θα βρεθεί το σκάφος Ναυτίλος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετική άδεια έρευνας για τη διερεύνηση της ηχητικής επικοινωνίας της μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) σε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights