Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
11 Αυγούστου 2022

Τουλάχιστον 4.000.000 m2 στο Μεγανήσι αναζητούν νέο ιδιοκτήτη

Τέσσερις χιλιάδες στρέμματα μέσω ιστοσελίδων real estate  αναζητούν  αγοραστή στο Μεγανήσι.  Ανάμεσα τους φιγουράρουν και εντυπωσιακές εκτάσεις  άνω των 500 στρεμμάτων, ενώ στην πλειοψηφία τους τα οικόπεδα έχουν έκταση από 8 έως 50 στρέμματα.

Το νησί  ξεπουλιέται, είναι σίγουρο. Tο ζήτημα είναι ότι η υπερπροσφορά, η υπερφορόλογηση και η χαμηλή ζήτηση σύντομα θα επιβάλλουν “κραχ” στα αστρονομικά ποσά που ζητούνται.

Στο χορό ήδη έχουν μπει και κατοικίες κάποιων αλλοδαπών που τα μαζεύουν άρον-άρον κι επιστρέφουν στην πατρίδα τους, αλλά κι άλλων που προσπαθούν ν΄ απεγκλωβιστούν από τις υπέρογκες οφειλές τους προς τις τράπεζες . Η προσφορά κι εδώ αναμένεται ν΄ αυξηθεί, αφού παγιωθούν τα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία.

Η προσδοκία αρκετών συμπατριωτών μας, ότι θα βγουν αλώβητοι από την κρίση, “σκοτώνοντας” πατρική περιουσία, σύντομα θ’ αποδειχθεί ως η νέα φούσκα ελπίδας για την πάλαι ποτέ «Μύκονο του Ιονίου» και των δημιουργών του μύθου της.

Ο νέος κύκλος ξεπουλήματος αναμένεται να σημάνει μετά από περίπου δύο αιώνες (από τουρκοκρατίας) τη νέα σύνθεση της μεγανησιώτικης κοινωνίας που καμια σχέση δεν θα έχει μ΄ εκείνους τους πρώτους αποικιστές του 18ου αιώνα, αποτέλεσμα της  απρόσκοπτης εισβολής ξένου κεφαλαίου στο νησί, με όχημα και την δημοτική αρχή  των τελευταίων 8 χρόνων, που θεωρούσε ότι  ανάπτυξη για το νησί  μας  ήταν  η  παρέλαση της «γκλαμουριάς» απ΄ το Βαθύ.

Τώρα κινδυνεύει ο ντόπιος πληθυσμός του νησιού να βρεθεί, αμαχητί, υπηρέτης στην ίδια του την περιουσία, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ινδιάνων της Αμερικής, αλλά και των αυτόχθονων φυλών της Αυστραλίας!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *