Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιανουαρίου 2022

“Βατερλό” για τον Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου και τον Χρήστο Σκούρτη στην χθεσινή συνεδρίαση του Π.Σ. Ιονίων Νήσων

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ –ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ –ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ  ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΣΠΥΡΟΥ

3-11-2013

ΤΟ Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων χθες  το βράδυ του Σαββάτου  με μεγάλη διαφορά ψήφων ανέτρεψε την εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου ο οποίος έκανε εισήγηση υπέρ των κυβερνητικών μνημονιακών θέσεων για τη λειτουργία των μεγάλων πολυεθνικών-καρχαριών  και τις Κυριακές γεγονός που θα οδηγήσει σε εξαφάνιση των εμπόρων και επαγγελματιών αλλά και σε δουλοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι χωρίς πρόσθετη αμοιβή, με 500€ το μήνα θα εργάζονται και τις Κυριακές.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ανέτρεψε με μεγάλη διαφορά 14-6 την απόφαση των κ.κ. Σπύρου και Σκούρτη και αποφάσισε την ανάκληση της απόφασης του Αντιπεριφεριάρχη Κέρκυρας Χρήστου Σκούρτη, ο οποίος, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Σπύρου, αθέτησαν την…«δέσμευσή τους» να μην λάβουν απόφαση πριν αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Σκούρτης, αφού υπέγραψε την εξοντωτική απόφαση αθετώντας τον λόγο του… αναχώρησε …για ταξίδι για να παρακολουθήσει  φεστιβάλ στη Ρωσία, με χρήματα του Επτανησιακού Λαού.

Με διάφορα κομπογιαννίτικα τεχνάσματα προσπαθούσαν επί ένα μήνα να μην συζητηθεί το θέμα και τελικά η ανάδειξη του θέματος από εμάς και η συνεχής επί ένα μήνα πίεσή  μας, με δηλώσεις, διαδικαστικά αιτήματα και καταγγελίες  να συζητηθεί, με τη συνδρομή και των άλλων παρατάξεων,  οδήγησε στη λήψη της ιστορικής αυτής απόφασης.

Και είναι σημαντική διότι ζητάει το Περιφερειακό Συμβούλιο από τους Σπύρου και Σκούρτη να ανακληθεί η απόφαση Σκούρτη που καθιερώνει άνοιγμα καταστημάτων-πολυεθνικών γιγάντων και τις Kυριακές.

Δικαιώνεται και ο μεγάλος αγώνας που κάναμε για το δίκιο των εμπόρων και των εργαζόμενων αλλά και για τη πειστικότητα των επιχειρημάτων μας.

Περισσότερα σε νέο δελτίο τύπου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  23-10- 2013

ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΣΙΝ  Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ –ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

 ΠΡΟΣ

1.Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ.Σπύρο Σπύρου

2.Πρόεδρο ΠΣΙΝ κ.Νίκο Μηλιώτη,

Κοιν.: ΜΜΕ

Κύριε Περιφερειάρχη,

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά από πρόταση, πίεση και επιμονή της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και υποστήριξη  και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αφού στην αρχή αντιταχθήκατε, τελικά υποχωρήσατε και δεχθήκατε και γράφτηκε ως κατεπείγον, στην Ημερήσια Διάταξη της με τηλεδιάσκεψη «συνεδρίασης» της 16-10-2013, για να συζητηθεί το θέμα της Λήψης απόφασης για  ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ 4 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ,  ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ –ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Θοδωρής Σολδάτος: Αναφορές στον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα των υποδομών υγείας στον Νομό

Στοιχεία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Με τρείς νέες κοινοβουλευτικές αναφορές προς τον Υπουργό Υγείας, απευθύνεται ο Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος, για τα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *