Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Ιουνίου 2024

Ολοκληρώθηκε η θεματική “Έξυπνη Εξειδίκευση στα Ιόνια Νησιά”. Παρών ο δήμαρχος Μεγανησίου

Θέμα της συνάντησης στη Λευκάδα η “Θαλάσσια Οικονομία“. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Ευστάθιος Ζαβιτσάνος (Βλ. φωτ. πρώτος από αριστερά)

Πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2013 η 2η σειρά θεματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση στα Ιόνια Νησιά, για την νέα  προγραμματική περίοδο 2014-2020.  Διοργανωτής τους ήταν η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή σε συνεργασία με τις κατά τόπον Περιφερειακές Ενότητες.

Στις συναντήσεις αυτές δόθηκε έμφαση και λόγος κυρίως στους τοπικούς επιχειρηματίες και σε εκπροσώπους παραγωγικών και άλλων φορέων, σχετικών με το θέμα της κάθε συνάντησης, που ήταν :

–  στη Ζάκυνθο : «Τουρισμός- Περιβάλλον & Πράσινη Οικονομία»

–  στην Κεφαλονιά: «Πρωτογενής τομέας, Αγροδιατροφή & Γαστρονομία»

– στη Λευκάδα: «Θαλάσσια οικονομία», και

– στην Κέρκυρα : «Τουρισμός, Πολιτισμός & Δημιουργική Οικονομία».

Ζάκυνθος

Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν να καταγραφούν όσο το δυνατόν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με τους παραπάνω τομείς που αποτελούν και τους κύριους άξονες για την Έξυπνη Εξειδίκευση στα Ιόνια Νησιά, όπως προέκυψε από τις προγενέστερες διαβουλεύσεις.  Επίσης να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασιών μεταξύ επιχειρηματικών τομέων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και δημόσιων φορέων, ώστε να διαμορφωθούν δίκτυα συνεργασιών.

Απώτερος στόχος είναι να προκύψουν αναβαθμισμένα ή νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στα ήδη προσφερόμενα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να προβλεφθούν οι αντίστοιχες δράσεις στο υπό διαμόρφωση Πρόγραμμα της νέας περιόδου 2014-2020.

Κέρκυρα

Οι προτάσεις και ιδέες που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα τύχουν αξιολόγησης και σύνθεσης, ενώ η διαδικασία της διαβούλευσης και της κατάθεσης τυχόν άλλων προτάσεων από φορείς και επιχειρηματίες παραμένει ανοικτή.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ξεκινά πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων για το 2014 από τον Δήμο Λευκάδας σε συνεργασία με το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας

Ο Δήμος Λευκάδας σε συνεργασία με το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας ξεκινάει το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων για το έτος 2014. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights