Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιουνίου 2024

Καταργούν το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας και το Επιμελητήριο;

Στο στόχαστρο μπαίνουν 800 οργανισμοί, οι οποίοι, μετά από αξιολόγηση, θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας.  Πρόκειται για οργανισμούς και εταιρείες του Δημοσίου που υπάγονται στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης , Παιδείας, Πολιτισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

Σε όλες αυτές τις υπηρεσίες υπηρετούν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, 30.000 υπάλληλοι, οι οποίοι είτε θα μπουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας είτε θα απολυθούν.

Αυτοί οι οργανισμοί θα αποτελέσουν στην ουσία  τη δεξαμενή εργαζομένων απ’ όπου θα προέλθουν οι προς απόλυση και προς διαθεσιμότητα υπάλληλοι.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η αξιολόγηση των δομών των φορέων της δημόσιας διοίκησης είναι:

-Καθορισμός πολιτικών, στόχων, αρμοδιοτήτων που θα πρέπει να διατηρηθούν, ή να καταργηθούν, ή να αποκεντρωθούν, ή να παρέχονται από τρίτους, ή των οποίων το πεδίο εφαρμογής χρήζει διεύρυνσης

-Προσδιορισμός των υπερστελεχωμένων / υποστελεχωμένων μονάδων/φορέων

-Δυνατότητα ανακατανομής προσωπικού (εντός ή εκτός φορέα)

-Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αξιοποίησης των πόρων.

Στη λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”  υπάρχουν

α) το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας (συμμετέχουν 3 δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Μεγανησίου)

β) το Επιμελητήριο, υπό την έννοια ότι τα Επιμελητήρια θα συγχωνευθούν

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

Να σημειώσουμε ότι το Μάιο του 2013 είχε δει το φως της δημοσιόητας και μια λίστα, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, ενώ ένα χρόνο πριν, τον Μάιο του 2012 το ΒΕΑ έκρουε τον κώδωνα κινδύνου για τα Επιμελητήρια της χώρας.

Τέλος, σύμφωνα με την ertopen.gr o υπουργός Κ. Μητσοτάκης ζητά από τα υπουργεία στοιχεία για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών:

“Εγκύκλιο με την οποία ζητά στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων υπηρεσιών ή φορέων του δημόσιου τομέα, απέστειλε σε όλα τα Υπουργεία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η αποστολή της εγκυκλίου εντάσσεται στην ανάγκη για αποτελεσματική παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των καταργήσεων – συγχωνεύσεων, καθώς και την επιτάχυνση, όπου απαιτείται, των προβλεπόμενων ενεργειών.  Με την ίδια εγκύκλιο, τα Υπουργεία υποχρεώνονται επίσης να προβούν στη συμπλήρωση συγκεκριμένου πίνακα για τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την προώθηση δράσεων κατάργησης ή συγχώνευσης υπηρεσιών και φορέων τους, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο υπολογισμός του όποιου δημοσιονομικού οφέλους.”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights