Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Μαΐου 2022

Εκλογές προ των πυλών

Σύμφωνα με πληροφορίες  μας, με κατεπείγον έγγραφο σήμερα το πρωί το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους όλης της χώρας ν΄αναφέρουν εάν υπάρχουν ελλείψεις σε παραβάν και κάλπες στα όρια των εκλογικών κέντρων της  δικαιοδοσίας  τους.  Η σπουδή που επιδεικνύει το υπουργείο έξι μήνες περίπου πρίν την προετοιμασία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν προϊδεάζει για θετικές εξελίξεις στην συζήτηση με την Τρόϊκα και με δεδομένο ότι αρκετοί κυβερνητικοί  βουλευτές επισήμως με δημοσιοποίηση της θέσης τους  έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα, φανερώνει ότι παρά τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι βουλευτικές εκλογές βρίσκονται “ante portas”.

Οι τετατεμένες σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, η εσωκομματική αντιπολίτευση στο κόμμα της ΝΔ  (βλ. δηλώσεις Βύρωνα Πολύδωρα) και η εμμονή των εταίρων μας μέσω της Τρόικας για μέτρα 2 δισ. , φέρνουν τα παραβάν να στήνονται ακόμα και μέσα στις γιορτές  και το αργότερο  μέχρι τον Μάρτιο, όπου η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας θα είναι περίπου εκρηκτική.

Οι εξελίξεις που από τον Ιούλιο ακόμα εικάζονταν κι από  μεγάλα μέσα, δείχνουν να είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής και η κυβέρνηση Σαμαρά μάλλον να μετράει μέρες…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *