Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Μαΐου 2022

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών ενημερώνει

Με αφορμή τις εξελίξεις των ημερών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, ενημερώνει τα Μέλη του, για τα εξής:

– Μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ:

1. Παραμένουν οι συμβάσεις μας ως έχουν

2. Θεσπίστηκε η ειδική κατηγορία των Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.

3. Ενημερώθηκαν τα κόμματα και οι βουλευτές για τις θέσεις μας και έγιναν κατ’ ιδίαν επικοδομητικές συζητήσεις με πάνω από 72 βουλευτές. Ενημερώθηκαν επίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

– Στον τομέα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ από τις ΑΠΕ, Ο Σύνδεσμος πρότεινε ήδη και εμμένει στα κάτωθι:

1. Να διερευνηθεί η πηγή της προέλευσης του ελλείμματος κυρίως μέσα από τους ισολογισμούς του ΛΑΓΗΕ των περιόδων: 2009, 2010, 2011 και 2012.

2. Να διερευνηθεί πόσο έλλειμμα δημιουργούν τα επιπλέον MW που συνδέθηκαν εκτός προγραμματισμού, αποροφώντας μάλιστα και τα 600 MW από την ποσόστωση των αγροτικών φωτοβολταϊκών που δεν υλοποιήθηκαν.

– Μετά τις συσκέψεις με τον ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη και κυρίως με τον Υφυπουργό κ. Παπαγεωργίου (παράλληλα με την κινητοποίηση της 15/10/13) ιεραρχήθηκαν τα προς επίλυση θέματα:

α. Η άμεση εισροή των οφειλομένων από το ΛΑΓΗΕ (ΦΠΑ παραγωγών έτους 2012, οφειλές ΔΕΗ κλπ).

β. Επανεκίνηση των πληρωμών με την προοπτική στο τέλος του έτους 2013 οι οφειλές προς τους παραγωγούς να μην ξεπερνά τους 3-4 μήνες καθυστέρηση, παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις μας, αναφέρουν ως όριο μια ανώτερη καθυστέρηση. (Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις συμβάσεις οι πληρωμές πρέπει να γίνονται εντός 20 ημερών και τα έτη 2010-2011 οι πληρωμές έτρεχαν με καθυστέρηση 2 μηνών)

– Από τις 23/10/13, Μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών αποτελούν 60 ακόμη συνάδελφοι αγρότες από το Νομό Έβρου, μιας περιοχής με ιδιαίτερους συμβολισμούς, δεδομένου ότι οι περισσότεροι εκ των νέων μελών μας, ζούν και εργάζονται μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ                                    ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ

 

Σχετικά

Ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών

Δελτίο τύπου από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Με άγ­χος ή με αι­σιο­δο­ξία στις αυ­το­διοι­κη­τι­κές ε­κλο­γές; Για­τί ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δεν πρέ­πει να τις δει σαν προ­κρι­μα­τι­κές των βου­λευ­τι­κών

Αν κά­ποια κί­νη­ση α­πελ­πι­σίας ή κά­ποιο «α­τύ­χη­μα» δεν α­να­τρέ­ψει τους σχε­δια­σμούς του κ. Σα­μα­ρά, το πιο πι­θα­νό εί­ναι οι αυ­το­διοι­κη­τι­κές […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *