Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Μεγανήσι. Απονομή “Βραβείου Μπεκόπουλου” και “Βραβείου Δημότη”

Στον Δάγλα Νίκο, φοιτητή  πλέον του Πανεπιστημίου Πατρών το φετινό βραβείο Μπεκόπουλου.*

Σε μια σεμνή τελετή στο Μεγανήσι, ο ίδιος ο κ. Θεοδόσης Μπεκόπουλος, καθηγητής Ουρολογίας και επίτιμος δημότης Μεγανησίου, παρέδωσε το βραβείο στον φοιτητή Φιλολογίας πλέον του Πανεπιστημίου Πατρών, Δάγλα Νίκο, ο οποίος παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε τον κ. Μπεκόπουλο, τους καθηγητές του, τους φίλους του και ιδιαίτερα την οικογένειά του που του παραστάθηκε στην προσπάθειά του.

Ο κ. Μπεκόπουλος και ο Νίκος Δάγλας

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος απένειμε το  “Βραβείο Δημότη” στους κ. κ. Νίκο Ζαβιτσάνο και Αριστοτέλη Λάζαρη για τις εθελοντικές προσφορές και δράσεις τους  στο Μεγανήσι.

Από αριστερά: Ο Νίκος Ζαβιτσάνος και ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος
Από αριστερά: Ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ. Στάθης Ζαβιτσάνος και ο κ. Αριστοτέλης Λάζαρης

Η  “Τζένη”  έσωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Μεγανήσι

Αίσθηση προκάλεσε  η παρέμβαση  της εκπροσώπου  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που  κλήθηκε από την διευθύντρια του Γυμνασίου  και των Λυκειακών Τάξεων κ. Ακριβή Μεταξά να σχολιάσει τη βράβευση, ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεγανήσι πάνω στο θέμα του Δημοτικού Σχολείου (το meganisinews  πρώτο έχει  αναρτήσει  εδώ)  και εμφάνισε περίπου  την εξέλιξη ως αποτέλεσμα δράσης του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  ακυρώνοντας τις προπάθειες όλων των υπολοίπων  (του βουλευτή του νομού κ. Θεόδωρου Σολδάτου, του Δημάρχου Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου, μεταξύ αυτών και του meganisinews που μέσω του διαχειριστή του  κ.  Γιώργου Γαβρίλη πρωτοστάτησαν σε αυτό τον αγώνα) και κυρίως  εκείνων που μελλοντικά θα κληθούν εκ νέου να υπερασπιστούν το σχολείο, τους  ίδιους τους γονείς.

Πάντως ο ίδιος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  έσπευσε με ανακοίνωση του, έπειτα από το θέμα που δημιουργήθηκε, να ανασκευάσει, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις  για  την “γκάφα” στην οποία υπέπεσε   η χρισμένη για την τελετή αντιπρόσωπός του.

* Το βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2002 με την ευγενική χορηγία του επίτιμου δημότη Μεγανησίου κου Μπεκόπουλου Θεοδόση και δικαιούται να το πάρει  ο μαθητής ή η μαθήτρια που έχοντας  τελειώσει την ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα που υπάρχει στο Μεγανήσι, δηλαδή τη Β΄Λυκείου, εισάγεται και εγγράφεται με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Παλαιότερη δήλωση του κ. Μπεκόπουλου

«…με παρακίνησε το γεγονός, πως τα παιδιά αυτά, με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν να τελειώσουν τη μέση εκπαίδευση, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα παιδιά που έχουν την ευχέρεια να τελειώσουν τη μέση τους εκπαίδευση σε μεγάλα αστικά κέντρα, κατορθώνουν να μπουν με την πρώτη σε Ανώτερα ή ακόμη περισσότερο σε Ανώτατα Ιδρύματα. Στα παιδιά αυτά ήθελα να πω ένα “Μπράβο”. Ένας άλλος λόγος εξίσου σημαντικός για μένα είναι ότι ενδεχομένως το βραβείο, όχι ιδιαίτερα το χρηματικό πόσο που το συνοδεύει, να δημιουργήσει άμιλλα μεταξύ των μαθητών και να κρατήσει ορισμένα παιδιά στο νησί, δεδομένου ότι προϋπόθεση είναι να έχουν εξαντλήσει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που μπορεί να προσφέρει η εκπαίδευση εκεί.»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights