Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
11 Απρίλιος 2021

Πρώην βουλευτές της συγκυβέρνησης ελέγχονται για το πόθεν έσχες

– Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο αναδρομικού ελέγχου των πόθεν έσχες βουλευτών
– Ο έλεγχος έδειξε σύμφωνα με πληροφορίες πως πέντε βουλευτές απέκρυψαν εισοδήματά τους
– Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και εάν δεν πείσουν την επιτροπή θα κληθεί ο εισαγγελέας
– Μεταξύ των βουλευτών φέρεται να είναι και ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Μαύρη τρύπα στα πόθεν έσχες πέντε βουλευτών φέρεται να εντόπισε η Επιτροπή των Πόθεν Έσχες της Βουλής, στο πλαίσιο αναδρομικού ελέγχου που έγινε στα εισοδήματά τους.

Η Επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη, πέντε βουλευτές φέρονται να απέκρυψαν σημαντικά ποσά στις δηλώσεις πόθεν έσχες και συγκεκριμένα αφορά υπέρβαση δαπανών.

Ο εντοπισμός των πρώην βουλευτών έγινε μετά από έλεγχο που έκανε σήμερα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και αφορούσε τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης για το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος που εμφανίζει τις μεγαλύτερες αποκλίσεις σε σχέση με τα εισοδήματα και τα έσοδα που έχει δηλώσει, είναι ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σταθάκης, ο οποίος δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ποσό των 120.000 ευρώ.

Εν συνεχεία, αποκλίσεις φέρεται να έχει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος έχει υπέρβαση εξόδων συνολικού ποσού 32.000 ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Η τρίτη περίπτωση αφορά τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Αναγνωστόπουλο ο οποίος φέρεται να έχει αποκλίσεις 44.000 στη δήλωση πόθεν έσχες.

Με αποκλίσεις και η δήλωση πόθεν έσχες του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Σκουλά ο οποίος φέρεται να μην μπορεί να δικαιολογήσει 81.000 ευρώ.

Τέλος, ποσό 55.000 ευρώ δεν μπορεί να δικαιολογήσει και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Καλλιώρας.

Οι πέντε βουλευτές θα κληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα να παραστούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να δώσουν εξηγήσεις, οι οποίες εάν δεν κριθούν επαρκείς, τότε η επιτροπή θα παραπέμψει τις υποθέσεις στην Εισαγγελία

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τέλος οι εισακτέοι σε Αστυνομία και Πυροσβεστική με κοινή Υπουργική Απόφαση των Παναγιωτόπουλου, Αρβανιτόπουλου και Δένδια

Καθορισμός αριθμού ιδιωτών που εισάγονται στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *