Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων: Όχι άλλα χαράτσια στις πλάτες του ελληνικού λαού

Ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (Κερκυρα, 7-10-2013) για το νέο νομοσχέδιο επιβολής φόρου στην ακίνητη περιουσία. Το ομόφωνο ψήφισμα, μέσω του οποίου καλούνται οι Επτανήσιοι βουλευτές να ασκήσουν την επιρροή τους για την απόσυρσή του, παραδόθηκε στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εκφράζει την αντίθεσή του στην επιβολή νέων δυσμενέστερων χαρατσιών στις πλάτες του Ελληνικού Λαού όπως αυτά προκύπτουν από το νέο Νομοσχέδιο φορολόγησης των ακινήτων.

Συνεχίζει να είναι αντίθετο στη φορολόγηση της αγροτικής ακίνητης περιουσίας.

Είναι υπέρ της φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και της αναλογικής φορολόγησης των ακινήτων που αποφέρουν έσοδα.

Καλεί τους Βουλευτές των Επτανήσων να ασκήσουν την επιρροή τους ώστε να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο ή να το καταψηφίσου στην περίπτωση που έλθει για συζήτηση στη Βουλή.

Καλεί τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει σε άμεσα διαβήματα διαμαρτυρίας

προς την Κυβέρνηση.

Καλεί τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικεφαλής αντιπροσωπείας αποτελούμενης από τους Αρχηγούς των Παρατάξεων να επισκεφθεί τον Υπουργό Οικονομικών και να επιδώσει το ψήφισμα.

Δίνει εντολή στην γραμματεία του Συμβουλίου και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες να φροντίσουν για τη δημοσίευση του ψηφίσματος σε όλες τις εφημερίδες των Επτανήσων.

Η παρούσα έλαβε αυξ. αριθμό 178-19/2013»

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πρακτικό της συνεδρίασης του ΠΣΙΝ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δήμαρχοι ζητούν να πληρώσουν τα χρέη πολιτών στη ΔΕΗ. «Στο χορό» και οι Δήμαρχοι Κέρκυρας και Ζακύνθου. Της Λευκάδας;

Οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και Καπερνησίου Κώστας Μπακογιάννης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights