Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Νοεμβρίου 2020

Απάντηση του Αντιδημάρχου Καστού, Πέτρου Γιαννούτσου, στον Κώστα Δρακονταειδή για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Οφειλόμενη απάντηση

του Πέτρου Γιαννούτσου  Αντιδημάρχου

στον κ.  Κ. Δρακονταειδή για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Στον Κάλαμο, στις λαϊκές συνελεύσεις είπα, όπως και ο συνάδελφος κ. Σώλος,  ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Κάλαμο ήταν ομόφωνη. Είπα και άλλα πάρα πολλά σε ερωτήσεις που μου έκαναν  και για προσωπικές επιθέσεις που έκαναν για το Δήμαρχο, και σε όσα ζητήματα οι κάτοικοι είχαν λάθος πληροφόρηση, προσπάθησα να τους ενημερώσω, και τους ενημέρωσα λέγοντας την αλήθεια και αυτά που νόμιζα σωστά και τίποτα παραπάνω, χωρίς να κάνω πολιτική. Πήγα στην αρχή και κόντρα τους διότι γι΄ αυτά που έλεγαν δεν είχαν δίκιο.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο από την πρώτη στιγμή στήριξαν τον αγώνα των κατοίκων κατά της τοποθέτησης και επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών. Ο Δήμαρχος ως μέλος της ΚΕΔΕ έθεσε το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ , η οποία με απόφασή της στηρίζει νομικά την υπόθεση. Το ίδιο έπραξε  με απόφασή του και το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας και υποστηρίζει νομικά – δικαστικά την υπόθεση. Αυτό το αναγνωρίζουν  τα μέλη της επιτροπής αγώνα που παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και μας ευχαρίστησαν.

Για σένα κ Δρακονταειδή είπα ότι όταν πήρες τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο είπες ακριβώς ότι  «κατ΄ αρχήν δεν είμαστε κατά των ιχθυοκαλλιεργειών γενικώς και αορίστως κ.λ.π. » (όπως άλλωστε έχουν γραφτεί  και στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου).  Εγώ τους δήλωσα ότι είμαι κατά των ιχθυοκαλλιεργειών σε όλη την επικράτεια.

Επίσης θα ήθελα να σε ενημερώσω, ότι στις δύο συνεχόμενες μέρες που κάναμε λαϊκή συνέλευση στον Κάλαμο για τις ιχθυοκαλλιέργειες, κανείς από το συνδυασμό σας  στον Καστό δεν παραβρέθηκε και κανένας δεν έβαλε υπογραφή ή μήπως κάνω λάθος;

Στο προηγούμενο Δημοτικό .Συμβουλιο  είπες πολλά για μένα, όπως και άλλες φορές αλλά πάντα κατά την απουσία μου. Είπες ότι σε συκοφαντώ, ενώ σε αντίθεση  με σένα εγώ δεν το έκανα ποτέ. Άφησες να εννοηθεί ότι δεν έρχομαι στο Δ.Σ. Αυτό είναι ψέμα. Στο προηγούμενο  Δ.Σ. ήμουν, και αν δεις συνολικά τις απουσίες μου είναι ελάχιστες, και όλες δικαιολογημένες και θα παρακαλούσα τον αρμόδιο υπάλληλο να κάνει έρευνα και να μας πει συνολικά πόσες φορές έχω απουσιάσει. Θα δεις ότι πολλοί συνάδελφοι από τη Λευκάδα θα έχουν περισσότερες απουσίες από μένα. Θέλω να σε πληροφορήσω ότι κατοικώ στον Καστό, στο πιο απομακρυσμένο μέρος (νησί)  του Δήμου μας. Για να έλθω σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο. και ειδικά το χειμώνα, το κόστος και ο χρόνος είναι πάρα πολλά. Παράδειγμα για να καταλάβετε  όλοι σας τι τραβάει ένας Καστιώτης.

Τη Δευτέρα, που συνήθως γίνονται τα συμβούλια, το σκάφος της γραμμής φεύγει από το Μύτικα για Καστό (επιστροφή) στις 11 ή 12. Αν φύγω με το πλοίο 6.20 το πρωί από τον Καστό  για το Μύτικα και μετά με το λεωφορείο για Λευκάδα το κόστος είναι περίπου 10 ευρώ. Πρέπει όμως το μεσημέρι που θα μείνω στη Λευκάδα να φάω και ίσως και το βράδυ και μετά να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο (μπορείς να δεις πόσες φορές έμενα στο Νήρικος όλο αυτό τον καιρό). Την Τρίτη δεν υπάρχει συγκοινωνία από το Μύτικα για να επιστρέψω στον Καστό. Αν πάρω θαλάσσιο ταξί θα μου κοστίσει περίπου 130 ευρω. Αν καθίσω να επιστρέψω την Τετάρτη με τη συγκοινωνία, θα πρέπει να φάω μεσημέρι – βράδυ κα να κοιμηθώ ξανά στο ξενοδοχείο.

Επειδή αυτό δε με βολεύει, όπως καταλαβαίνεις, αναγκάζομαι να πάρω το δικό μου σκάφος καθώς και το αυτοκίνητό μου και έρχομαι στη Λευκάδα και την επόμενη μέρα επιστρέφω στον Καστό.  Πίστεψέ  με ίσως τα έξοδα τους (αυτοκίνητο – σκάφος) είναι περισσότερα από το να πάρω λεωφορείο, ταξί ή συγκοινωνία.  Σε πληροφορώ δε, ότι ουδέποτε έχω πάρει ένα ευρω για τις   μετακινήσεις μου από το 1982 σαν υπάλληλος, 5 τετραετίες σαν Πρόεδρος Κοινότητας και τώρα σαν Αντιδήμαρχος. Πιστεύω ότι γνωρίζεις σίγουρα αυτά για τις παρουσίες μου, είναι όπως τα λέγω εγώ και όχι όπως υπονοείς εσύ. Αυτό το κάνεις γιατί θέλεις να με συκοφαντήσεις και το κάνεις πάντα κατά την απουσία μου. Δεν είναι δε λίγες οι φορές που κάνεις παράπονα για μένα στο Δήμαρχο και σε άλλους και ουδέποτε προηγούμενα με έχεις πάρει τηλέφωνο να μου εκφράσεις τα παράπονά σου.

Σήμερα είμαι μπροστά σου και μπορείς να μου πεις ότι θέλεις. Μπορώ επίσης να σε ενημερώσω  ότι δεν υπολογίζω τις πολιτικές ή μη απειλές σου. Θέλω όμως να σου υπενθυμίσω ότι προεκλογικά ήλθες στον Καστό πολλές φορές  και ποτέ δεν καταδέχτηκες να με δεις σαν Πρόεδρο. Ήλθες και μετεκλογικά και πάλι δε θέλησες να με δεις. Ποτέ δεν πήρες ένα τηλέφωνο. Μόνο εφέτος τον Αύγουστο είπες ότι θα έρθεις και σου είπα ότι θα έρθω να σε δω. Δυστυχώς αρρώστησα (και ακόμα είμαι άρρωστος), και δεν ήλθα, πράγμα που σου έκανα γνωστό τηλεφωνικά. Έμαθα ότι είπες με στόμφο «μα δεν μπορούσε να έλθει λίγο;» καθώς και  ότι άρχισες να κάνεις ανάλυση (κουστομπολιό) για το χαρακτήρα μου. Ένας Καστιώτης σου είπε «και εγώ δε χωνεύω τον Αντιδήμαρχο αλλά αφού δεν είναι παρόν δεν πρέπει να συζητάμε γι΄ αυτόν και ειδικά για το χαρακτήρα του».

Πάνω σ΄ αυτό θέλω να σου κάνω δύο ερωτήσεις

α)  Αυτή την πράξη σου, σαν αριστερός που λες ότι είσαι, πως τη χαρακτηρίζεις, πολιτική ή κατινιά;

β)  Ήταν εκεί παρόν και ο φίλος μου κ. Νικητάκης και τι είπε;

Κατά καιρούς έχεις ζαλίσει το Δήμαρχο ότι κλείνω  δρόμους, ανοίγω δρόμους, τα ζώα μου μπαίνουν στο χωριό, είναι κοντά στη θάλασσα, των άλλων παραγωγών τα ίδια πράγματα δεν τα βλέπεις ίσως γιατί είναι «δικοί σου», γιατί έκανα έγγραφο στο Διευθυντή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για το γιατρό.

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου μου είπες,  να πάρω τα φάρμακά μου, όταν προσπάθησα να απαντήσω για  κάτι που αναφερόσουν σε μένα.

Έφθασες στο σημείο να πεις σε μέλος του Τοπικού Συμβουλίου  Καστού, γιατί να βάλουμε την προκατασκευασμένη  δεξαμενή νερού δίπλα στις άλλες δεξαμενές στον Καστό, όπως αποφάσισε το Τοπικό Συμβούλιο Καστού, που είναι οικόπεδο της εκκλησίας κατά τους ισχυρισμούς σου, και γιατί να μην το βάλουμε σε δικό μου κτήμα. Εκπλήσσομαι που ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την εκκλησία από έναν ιδιώτη, εσύ ο αριστερός.

Ίσως νομίζεις ότι στον Καστό είναι όλοι ίδιοι με αυτούς τους λίγους που γνωρίζεις. Εμένα δεν με καταλαβαίνεις γιατί είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Έχω όμως δύο απορίες και θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις:

  1. αφού ήξερες το χαρακτήρα μου, γιατί μου ζήτησες προεκλογικά να έλθω στο συνδυασμό σου;
  2. αν είχα ενταχθεί στο συνδυασμό σου θα έλεγες και θα έκανες όλα αυτά για μένα ή όχι;

Κύριε Δρακονταειδή,

νομίζω ότι όλα αυτά τα κάνεις για αντιπολίτευση στο Δήμαρχο και προσπαθείς  με αυτό τον τρόπο να συστήσεις εμένα στον Κάλαμο και στη Λευκάδα. Σου απαντώ ότι εμένα με ξέρουν στον Καστό, στον Κάλαμο και στη Λευκάδα. Εσένα δε σε ξέρουν ούτε στον Καστό ούτε στον Κάλαμο, σε ξέρουν όμως στη Λευκάδα γιαυτό  σ΄ έχουν  πάντα στην αντιπολίτευση.

Το κακό είναι, κατά τη γνώμη μου, ότι κάνεις κακή αντιπολίτευση, αν πάρω παράδειγμα από τα ανωτέρω και λυπάμαι πολύ για σένα αλλά και για μένα που με έφερες σ΄ αυτό το σημείο να σου πω όλα αυτά.

 

Πέτρος Γ. Γιαννούτσος

Αντιδήμαρχος Καστού

Υ.Γ.

Όσα είναι γραμμένα στο ανωτέρω κείμενο, ήταν προγραμματισμένα να σου τα πω  στην  25η/2013 Συνεδρίαση του Δ.Σ. την 14/10/2013.

Επειδή ήταν τόσα πολλά, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ίσως δεν θα με άφηνε να τα πω όλα, σου τα εκφράζω μέσω του τύπου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η Λευκάδα των 21 offshore εταιρειών. Ετήσια Έκθεση 2012 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή

Η δημοσιοποιημένη «ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2012» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει ότι στη Λευκάδα έχουν ασκηθεί από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *