Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Νοεμβρίου 2020

Λευκάδα: Τιμητική βράβευση της Equal Society και των εθελοντών της

Τιμητική βράβευση της Equal Society και των εθελοντών της που συμμετείχαν το καλοκαίρι στη λειτουργία του περιπτέρου πληροφόρησης τουριστών (info kiosk) στην παραλία της Λευκάδας.

Επιβραβεύτηκε ο εθελοντισμός

Αναγνώριση και επιβράβευση. Ο  Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Θεόδωρος Βερύκιος, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο πλαίσιο μιας λιτής εκδήλωσης στο γραφείο του ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές της Equal Society για την ανιδιοτελή τους προσφορά  στη λειτουργία του ενημερωτικού τουριστικού περίπτερου στην παραλία κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Με έναν συμβολικό αλλά ιδιαίτερα τιμητικό έπαινο, το εθελοντικό πρόγραμμα του Οργανισμού, «Βοηθώ το Νησί μου» αναγνωρίστηκε ως μια από τις πλέον σημαντικές δράσεις καθώς συνέβαλλε τα μέγιστα στην αξιοποίηση της τουριστικής δυναμικής της Λευκάδας.

«Βοηθήσατε στο να βελτιωθεί η τουριστική εικόνα του τόπου μας. Στηρίξατε τον τόπο την στιγμή που η Περιφέρεια αδυνατούσε να προσλάβει υπάλληλο για το ενημερωτικό περίπτερο της παραλίας. Σας ευχαριστώ θερμά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερύκιος.

Δεκαέξι  εθελοντές της Equal Society, ανάμεσα τους τρεις εργαζόμενοι της Περιφέρειας, αφιέρωσαν χρόνο και για χιλιάδες επισκέπτες έγιναν οι ζωντανοί τους ξεναγοί. Ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού, Σπύρος Ζαμπέλης, τόνισε πως χάρη στη φετινή λειτουργία του info kiosk, οι εθελοντές από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου κατάφεραν να εξυπηρετήσουν συνολικά, 3.150 παρέες που σε αριθμούς υπολογίζονται γύρω στα 12.000 άτομα.

Ο Σπύρος Φρεμεντίτης, πρόεδρος της Equal Society, σημείωσε με τη σειρά τους πως «ο χρόνος είναι από τα πιο σημαντικά αγαθά για έναν άνθρωπο. Αν με ρωτάτε τι δείχνει όλη αυτή η προσπάθεια, τι δείχνει ότι τόσα άτομα επέλεξαν τον εθελοντισμό από τις παραλίες, θα σας απαντήσω ακριβώς όπως το σκέφτομαι, με πέντε λέξεις. Αγνή αγάπη για τον τόπο. Και σαν Λευκαδίτης θα πω ευχαριστώ που στήριξαν τον τουρισμό μας και προστάτευσαν τη φήμη του νησιού μας. Σαν πρόεδρος του Οργανισμού δε, είναι διπλή η χαρά μου, γιατί βλέπω πως ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και η κοινωνική προσφορά υπάρχει ακόμα γύρω μας».

Όταν ο λόγος πέρασε στους πρωταγωνιστές, τους ίδιους τους εθελοντές, ακούστηκαν όμορφες εμπειρίες, ορισμένοι αφηγήθηκαν παράξενες στιγμές που προκάλεσαν γέλια και όλοι έκλεισαν με έναν κοινό παρονομαστή. «Είναι όμορφο να είσαι χρήσιμος για τους γύρω σου και να βοηθάς τον τόπο σου». Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε σε επισκέπτες του εξωτερικού το γεγονός ότι εθελοντές είχαν αναλάβει το ρόλο της πληροφόρησης, γιατί κάτι τέτοιο είναι πολύ συνηθισμένο στις χώρες τους.

Άλλωστε τα λόγια του κ. Βερύκιου περικλείουν τελικά και όλη την ουσία. «Μέσα από τον εθελοντισμό δημιουργείς κοινωνία ανθρώπων που δεν μετριέται με αριθμούς».

Την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Βερύκιος.

Φωτογραφίες

Στην κεφαλίδα της ανάρτησης: Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη στο Διοικητήριο Λευκάδας οι εθελοντές περιγράφουν τις εμπειρίες τους

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερύκιος τιμά τον Σπύρο Φρεμεντίτη, πρόεδρο της Equal Society για την εθελοντική πρωτοβουλία του Οργανισμού
Εθελοντές σε αναμνηστική φωτογραφία
Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράφει τις τιμητικές διακρίσεις των εθελοντών

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *