Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση Ιnwetex-cis travel market 2013 στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Κέρκυρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                    

   

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

   Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση  Ιnwetex-cis travel market  2013 στην Αγία Πετρούπολη  Ρωσίας

“Just beauty”, το επίσημο σύνθημα της πόλης της Αγίας  Πετρούπολης, “Just beauty” το σχόλιο των Ρώσων για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Από την Μόσχα 900.000 βίζες και 80.000 από την Αγία Πετρούπολη εκδόθηκαν φέτος για την Ελλάδα, αν συνυπολογιστούν και οι multi το σύνολο φτάνει το 1.200.000 .

Κίνα, Φινλανδία λόγω γειτνίασης αποτελούν τους πρώτους προορισμούς διακοπών τω Ρώσων επισκεπτών.

Από την Ελλάδα, Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική, Ιόνια  Νησιά οι επιλογές.

Για την επόμενη σεζόν προβλέπεται νέο άνοιγμα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του  ΕΟΤ Ρωσίας, κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου η ανταγωνιστικότητα στις τιμές και η ποιότητα στις υπηρεσίες είναι ο κύριος παράγοντας αποτελεσματικής διείσδυσης και παγίωσης της θέσης στην αγορά.

Παράλληλα η ανάπτυξη του city break  σε μεγάλες πόλεις θα πρέπει να είναι το  επόμενο σημείο που θα πρέπει να επιμείνει η ελληνική αγορά.

Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο, Τόκιο οι προσφιλείς αυτή τη στιγμή  πόλεις city break για τους Ρώσους.

Ο Ελληνικών συμφερόντων  σπεσιαλίστας για την Ελλάδα  Tour operator Μουζενίδης διακινεί το 1/3 των Ρώσων με 400.000 τουρίστες  το 2013  έναντι συνόλου 1.200.000.

Το μοντέλο διακοπών που επιλέγουν είναι ήλιος, θάλασσα.

Η ΕΤΙΝ σε συζητήσεις με τον Διευθυντή του ΕΟΤ και στελέχη του γραφείου  μετέφερε πρόσκληση  του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σπυρίδωνα Σπύρου, για την εντατικοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας  Ρώσων δημοσιογράφων  καθώς και της  επιθυμίας του για εντατικοποίηση της προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Συζητήθηκαν ακόμη νέοι τρόποι προβολής των Ιονίων Νησιών με στοχευόμενες δράσεις.

Σε σύνολο 150 εκατ. κατοίκων  κρίνεται ότι οι ελληνικοί προορισμοί χρήζουν περαιτέρω προβολής για να γίνουν ευρύτερα  γνωστοί.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουρισμού και εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Η ΕΤΙΝ οργάνωσε και πραγματοποίησε εκδήλωση προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.

Σε συνεργασία με το Τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων   οργάνωσε και εκτέλεσε την συμμετοχή στην έκθεση η οποία έτυχε συγχαρητηρίων από τον Διευθυντή του ΕΟΤ,  Ρωσίας κ. Ευθυμίου ο όποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα Ιόνια Νησιά θα έχουν ραγδαία άνοδο την επόμενη σεζόν.

Παρέστησαν για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Προϊστάμενος του Τμήματος, κ. Γώργος Παπαβλασόπουλος και για την ΕΤΙΝ ο Διευθυντής της,  κ. Σπύρος Θύμης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights