Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Στις νησιωτικές περιοχές από 1,30 ως και 1,33 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο

Φωτιά θα είναι και εφέτος το πετρέλαιο με την τρόικα να μην δέχεται μείωση του φόρου. Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση των βενζινοπωλών με τον Γ.Γ. εσόδων για να βρεθεί μια λύση ώστε να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, έρχονται στο φως οι πληροφορίες για τις τιμές διάθεσης του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα όσα μετάδωσε η τηλεόραση του οι τιμές θα είναι φέτος στο 1,27 ευρώ το λίτρο για τα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη ενώ στα νησιά και την Κρήτη.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Ένωσης Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής που μίλησε στο Newsit οι τιμές θα διαμορφωθούν χαμηλότερα. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Μασαλή θα κυμανθούν κοντά στο 1,25 ευρώ το λίτρο στην Αττική, ενώ στις νησιωτικές περιοχές οι τιμές θα είναι από 1,30 ως και 1,33 ευρώ το λίτρο.

Τα ποσά του επιδόματος ανά ζώνη

Αττική, Κορινθία, Ηλεία, Αχαϊα Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα.

Τετραγωνικά Λίτρα Επίδομα
50 400 140
70 560 196
90 720 252
100 800 280
110 880 308

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

Βέβαια, μπορεί το όλο θέμα να εντάσσεται στην επικοινωνιακή στρατηγική, για το λόγο ότι το πολυθρύλητο πλεόνασμα δεν είναι ακριβώς όπως το παρουσιάζει η κυβέρνηση και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο. Από την άλλη με το να φέρεται ότι προσπαθεί την  αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα θέρμανσης περισσότεροι άνθρωποι φέτος, πράγμα το οποίο έχει ήδη σχεδιαστεί ήδη από πριν, καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστεί αργότερα ως “κατάκτηση” μετά από “σκληρή διαπραγμάτευση”, μετά από “μάχη” και τα συναφή και χάρι στην “αξιοπιστία που επανακατάκτησε η χώρα μας” κτλ., κτλ. Άμα δε πέσει και η τιμή κάτω από αυτήν που βλέπει το φως της δημοσιότητας, πάλι η συγκυβέρνηση το “κατόρθωσε με την πολιτική της”, “με την πάταξη του λαθρεμπορίου” και με τους κανόνες που έβαλε, ώστε να “λειτουργεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός”, με επίλογο το σύνηθες πια “γνωρίζουμε πόσο δύσκολα τα φέρνει βόλτα ο ελληνικός λαός”.

“Μεγάλος ντόρος, μικρός καβγάς” που λένε.

Μακάρι να μην ακούσουμε φέτος για συνανθρώπους μας, αλλά ούτε και προκλητικά  σχόλια α λα Τζήμερος (Δημιουργία Ξανά), “οι νέοι (που πέθαναν πέρυσι στη Λάρισα από το μαγκάλι) ήταν θύματα και του φόρου και της παιδείας καθώς κανείς δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα” (εδώ).

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρία του Πανλευκάδιου για την απαγόρευση αγώνα Άρης Πρέβεζας – Πανλευκάδιος για το Παιδικό Πρωτάθλημα Πρέβεζας Λευκάδας

ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ Α.Σ.-Κ Προς ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   Κοιν. ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Μ.Μ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑ 08/03/14 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Ο Πανλευκάδιος […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights