Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Νοεμβρίου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σηςΛευκάδας και στο γραφείο του βουλευτή από γονείς του Μεγανησίου

-Οι γονείς στο Μεγανήσι ζητούν δάσκαλο για τα παιδιά τους

-Περικόπηκε μία οργανική θέση. Υποβαθμίστηκε-υποβιβάστηκε το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο του νησιωτικού δήμου Μεγανησίου

-Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι γονείς

Στην Α/θμια Λευκάδας βρέθηκαν οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου για να διαμαρτυθούν, όπως είχε ανακοινώσει και με χθεσινό Δ.Τ. ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, για την περικοπή οργανικής θέσης στο Μεγανήσι που υποβαθμίζει την λειτουργικότητα του σχολείου και το καθιστά  συνάμα αντιπαιδαγωγικό, αφού πλέον δυσκολεύει την απρόσκοπτη λειτουργία  του και υποβιβάζει το επίπεδο μόρφωσης των μαθητών του. Θα πρέπει κανείς να δει την πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σχολείο, η οποία τεκμηριώνει τα παραπάνω: οι μαθητές της  Ε΄και της ΣΤ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου στο Μεγανήσι (Κατωμέρι) διδάσκονται μαζί.Όμως με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται και άλλα ζητήματα που αφορούν την πιο πλατιά μόρφωση των μικρών μαθητών του νησιού μέσω μαθημάτων-ειδικοτήτων.

Επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί ότι εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα με την έλλειψη δασκάλου Ειδικής Αγωγής και συγκεκριμένα εδεικευμένου στο σύστημα Braille για μια μικρή μαθήτρια με ειδικιές ικανότητες, πρόβλημα το οποίο λύθηκε για την περσινή σχολική χρονιά (όχι ολόκληρη) ύστερα από πολλές, επίπονες κι επίμονες προσπάθειες, αλλά και τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα.

Ο Διευθυντής της Α/θμιας  Εκπαίδευσης Λευκάδας κ. Φώτης Σάντας καλυμμένος πίσω από έναν απαράδεκτο νόμο που δεν λαμβάνει υπόψη του τη νησιωτικότητα, δεν άφησε περιθώρια εφησυχασμού, τονίζοντας δε ότι από πλευράς του έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δεν δύναται περαιτέρω, μόνο πολιτικά πλέον, όπως τόνισε , εάν λυθεί το θέμα.

Οι γονείς συνοδευόμενοι και από τον Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Στάθη Ζαβιτσάνο, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και στο γραφείο του βουλευτή Λευκάδας, κ. Θοδωρή Σολδάτου, όπου και εκεί  δεν τους άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας παρά το έντονο ενδιαφέρον του βουλευτή.

Αύριο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Μεγανησίου συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση , όπου θα καθοριστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική διευθέτυση του  σοβαρού αυτού ζητήματος για το νησί μας.

7 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

    1. Παρακαλούμε θερμά τους σχολιαστές να μην χρησιμοποιούν ψευδώνυμα που παραπέμπουν ή αφήνουν υπονοούμενα για διατάραξη της “έννομης τάξης”. Στο εξής τέτοια ψευδώνυμα θα διαγράφονται από τον διαχειριστή. Επίσης, παρακαλούμε επώνυμους κι ανώνυμους σχολιαστές ν’ αποφεύγουν στα σχόλια τους λέξεις όπως: αντίδραση, κινητοποίηση, κλιμάκωση, διαμαρτυρία, ανατροπή (ούτως ή άλλως η λέξη υπόκειται στο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων από μεγάλο κανάλι), αντίσταση (ακόμα και όταν η αναφορά αποδίδεται σε ηλεκτρικά σκεύη που την χρησιμοποιούν), κατάληψη, συγκέντρωση και όλα τα συνώνυμα των παραπάνω λέξεων. Αντιθέτως, συνιστούμε ανεπιφύλλακτα τις λέξεις: συναίνεση, απάθεια, ηρεμία, τάξη, υπομονή, καρτερικότητα, αντοχή κτλ.

      Από την διαχείριση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *