Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Σηκώνει το “γάντι” η τέως δήμαρχος Καρυάς, Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

Η τέως δήμαρχος Καρυάς , Σεβαστή Κωνσταντινίδη ρεκατσίνα,  όχι μόνο απαντά στο δελτίο τύπου του δήμου Λευκάδας , αλλά περνά και στην αντεπίθεση, αφήνοντας με την σειρά της αιχμές για την περίοδο Νομαρχίας του νυν δημάρχου  Λευκάδας,  Κώστα Αραβανή. Πιο συγκεκριμμένα η απάντηση έχει ως εξής:

Με την δήθεν απάντηση, με την μορφή έκδοσης δελτίου τύπου,  σε δημοσίευμά μας σχετικά με το Δ.Δ. Καρυάς καταδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία ο πολιτισμικός και πολιτικός ξεπεσμός του δημάρχου Λευκάδας κ. Κ. Αραβανή.

Έχει …καταπιεί τη γλώσσα του και δεν απαντά σε θέματα σχετικά με την πολιτική της ερήμωσης των ορεινών χωριών μας που ακολουθεί, όπως την … κατάπιε και για το διπλάσιο χαράτσι που επιβλήθηκε σε εκατοντάδες νοικοκυριά του νησιού μας με δική του ευθύνη και που τελικά υποχρεώθηκε να καθορίσει τις τιμές ζώνης των ακινήτων με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (αρ. 292/23.09.2013) όπως του υποδείξαμε.

Δελτία τύπου κενού περιεχομένου, πνιγμένα από εμπάθεια εναντίον κάθε πολιτικού του αντιπάλου.   Λασπολογία, ψέματα, ανακρίβειες. Από όλα έχει ο μπαξές του κ. δημάρχου όταν εκτιμά ότι κινδυνεύει η μονοκρατορία του.  Η πολιτική χυδαιότητά του ξεπερνά κάθε όριο, όταν οι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη και αντίληψη των πραγμάτων από τον ίδιο και την δημοσιοποιούν.

1) Εμπαίζει τους 7 εργάτες καθαριότητας, τον εργάτη ύδρευσης, την καθαρίστρια, τη βιβλιοθηκάριο, τον χειριστή των μηχανημάτων του πρώην δήμου της Καρυάς καθώς και όλους όσους έβγαλε τότε στην ανεργία, με το πρόσχημα του μνημονίου, ενώ προεκλογικά άλλα έταζε στους περισσότερους από αυτούς.

Στήνει με περισσή ευκολία κάθε είδους πολιτικάντικα παιχνίδια προς άγρα ψήφων, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη του καθενός.   Ενόψει της προεκλογικής περιόδου και κατά πάγια τακτική, θα “χαϊδέψει” και πάλι κάθε πλάτη.  Μετά τις εκλογές κατά πάγια τακτική επίσης ο επίδοξος … ισόβιος δήμαρχος θα “ανοίξει” έμμισθες θέσεις εργασίας για να πάρει στη … δούλεψή του ειδικούς και εντεταλμένους συμβούλους παρακάμπτοντας εκατοντάδες αξιόλογους νέους επιστήμονες του νησιού που θα απαιτούσαν αν μη τι άλλο ίσες ευκαιρίες και ένα κάποιο δικαίωμα στην εργασία.

2) Οφείλουμε να θαυμάσουμε το … τόλμημα του να αναφέρεται στο έργο της πλατείας της Καρυάς (κατασκευή νέας πλατείας και αποπεράτωση του υπόγειου χώρου στάθμευσης).     Πανάκριβο, σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση το έργο γιατί δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό δαπάνης (σύμφωνα με την μελέτη του) λίγο πάνω από το ένα (1) εκατομμύριο ευρώ.   Γνωρίζει βέβαια καλύτερα από τον καθένα, ως νυν δήμαρχος και πρώην νομάρχης, ότι αν το είχαμε δημοπρατήσει με προϋπολογισμό μικρότερο κατά ένα (1) ευρώ, δηλαδή με 999.999 ευρώ τότε θα αποφεύγαμε τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.).     Επιλέξαμε τον έλεγχο δεν μειώσαμε τον προϋπολογισμό, “σπάζοντας” δηλαδή την εργολαβία προκειμένου να ακολουθήσουμε την πρακτική των συμπληρωματικών συμβάσεων και δεν του άρεσε του κ. δημάρχου γιατί προφανώς χαλάμε … την πιάτσα.     Δημοπρατήσαμε, ελεγχθήκαμε και μετά την έγκριση από το Ε.Σ. υπογράψαμε την σύμβαση με τον εργολάβο που είχε δώσει το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης 38 % γιατί αυτό προέβλεπε και αυτό επέβαλλε ο νόμος και η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

Είναι αλήθεια ότι άλλες τακτικές και πρακτικές ίσχυσαν για το έργο του Διοικητηρίου της Λευκάδας.

3) Προσπαθεί να περιγράψει τα είδη των ποτών και τον αριθμό των μπουκαλιών (ουίσκυ απλά και σπέσιαλ, βότκας, μπακάρντι κ.λ.π. 72) σε μια αγωνιώδη προσπάθειά του να παρουσιάσει το τιμολόγιο, των προμηθειών για την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και χοροεσπερίδων του δήμου και των δύο σωματείων του (Μ/Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑ και Α.Ο. Καρυάς) που πληρώθηκε από το Πνευματικό μας Κέντρο, ως προκλητική και σκανδαλώδη δαπάνη.

Κάνει φύλλο και φτερό αρχεία για να ανακαλύψει … σεντς σε εκδηλώσεις των πρώην δήμων ενώ συγχρόνως αποσιωπά και κλείνει μάτια και αυτιά στα εκατομμύρια των νομαρχιακών του πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων (θαλάσσια σπορ, πανηγύρια, λαϊκές βραδιές, ενοικίαση αιθουσών, μπουφέδες, φιλοξενία, συμμετοχή σε εκθέσεις εξωτερικού και εσωτερικού κ.λ.π.) που πραγματοποιήθηκαν από την πρώην Νομαρχία κατά τις δικές του θητείες ως υπεύθυνος  αντινομάρχης και νομάρχης.

Τα … δελτία τύπου σας αλλού όχι σε μας κύριε δήμαρχε.   Εμείς δεν θα “πάρουμε” γιατί γνωρίζουμε πως ακόμη και το (εμφιαλωμένο) νερό που … κερνούσατε στο γραφείο σας ήταν πληρωμένο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όσον αφορά το Υ.Γ. σας απαντώ ότι, μετά από δεκαπέντε χρόνια αυτοδιοικητικής θητείας σε σημαντικές θέσεις ευθύνης, έχετε μερίδιο και στην ευθύνη για την οικονομική κατάσταση του τόπου και στις απολύσεις προσωπικού και …

Το γνωρίζετε και το γνωρίζουμε.  Τώρα αν το τελευταίο δελτίο τύπου σας εκδόθηκε για να μας … σκιάξετε, σας απαντάμε ότι δεν … σκιαζόμαστε, ούτε έχουμε … σκοπό να σκιαχτούμε για τίποτε…

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

τ.  δήμαρχος Καρυάς

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ξεκινάνε τα έργα ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας. Ανάσα η αποπληρωμή του δανείου για το Διοικητήριο

Στο  Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων παραβρέθηκε και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος , όπου απεύθυνε  σύντομο χαιρετισμό και ευχές […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights