Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

Ξεκινούν οι υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία

Εγκύκλιο με την οποία επισημαίνεται η  ανάγκη διενέργειας υγειονομικών ελέγχων  στις σχολικές μονάδες της χώρας όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ιδιωτικών και δημόσιων και στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς δημόσιους και ιδιωτικούς, από τους υγειονομικούς υπαλλήλους των κατά τόπους Υγειονομικών Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων και των επιθεωρητών του Ε.Φ.Ε.Τ., έλαβε το υπουργείο Παιδείας από τη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής, της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας.
Με βάση αυτή την εγκύκλιο  το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο προς  τις σχολικές  στην  οποία τονίζεται: «καθίσταται σαφές ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα πρέπει να διευκολύνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, προκειμένου να διενεργούνται ανεμπόδιστα οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί έλεγχοι στις σχολικές μονάδες της χώρας».
Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο «Σκοπός της διενέργειας υγειονομικού ελέγχου στα σχολεία είναι «η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων (..), ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία» και ειδικότερα, αναφορικά με τα κυλικεία των σχολείων, είναι αναγκαίο «να διαπιστωθεί η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων (..)».
Επίσης, τονίζεται ότι «περιοδικοί έλεγχοι θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού (..)». Ακολούθως, στην ανωτέρω εγκύκλιο ορίζεται ότι «Στις περιπτώσεις που κατά τη διενέργεια των υγειονομικών ελέγχων διαπιστωθούν παραβάσεις ή παραλήψεις, θα πρέπει να εφαρμόζεται πιστά και με αυστηρότητα η  ισχύουσα Νομοθεσία (..). Επίσης, σας εφιστούμε την προσοχή στην αυστηρή εφαρμογή της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, όπως αυτή ορίζεται από το (α) σχετικό (Ν. 3868/2010, Φ.Ε.Κ. 129 Α΄)».

ΠΗΓΗ: esos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights