Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Απριλίου 2024

Επιδημιολογική έρευνα για την έξαρση των καρκίνων στην Κέρκυρα. Διοικητικές ευθύνες στη χωματερή Τεμπλονίου

EΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 6-10-2013 ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΣΙΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

«Mε λογισμό και τ΄ όνειρο»

Διονύσιος Σολωμός

eptanisiaki anagennisi.com

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627, fax: 2661 0 48517

e-mails:yorgoskaloudis@gmail.com,yorgoskaloudis@yahoo.com

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΣΙΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ 6-10-2013

Θέσαμε προ Ημερήσιας Διάταξης να συζητηθούν ως κατεπείγοντα τα εξής  3  θέματα, προτασσόμενα:

1)      Ψήφισμα για να μη ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τη νέα βαρύτερη χαράτσωση της ακίνητης περιουσίας, ακόμα και μικρών άγονων ή εγκαταλελειμμένων αγροτεμαχίων, κατάσταση ανάλγητη που ουσιαστικά οδηγεί σε δήμευση της μικρής ακίνητης περιουσίας, ψήφισμα που επιμελήθηκε ο κ. Πουλιέζος,

2)      Το θέμα των Γερμανικών Βομβαρδισμών και των Γερμανικών Επανορθώσεων για τους βάρβοαρους Γερμανικούς Βομβαρδισμούς της 13/14 Σεπτέμβρη 1944 οι οποίοι σκότωσαν χιλιάδες αμάχους και κατέστρεψαν τις πόλεις της Κέρκυρας και του Αργοστολίου και της περιοχής της Λειβαθούς,

3)    Συνηγορήσαμε να συζητηθεί προτασσόμενο το θέμα των κακοτεχνιών, των ελλείψεων και των παραβιάσεων της νομοθεσίας  στον ΧΥΤΑ ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ, και της βλάβης της υγείας τους.

4)Υποβάλλαμε  έγκαιρα  ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ  για το θέμα της κατάργησης, από τους μνημονιακούς βουλευτές και τη κυβέρνηση, του εποχιακού επιδόματος των 20.000 περίπου ξενοδοχουπαλλήλων της Επτανήσου και της απώλειας 35 εκατομμυρίων ευρώ από τη μικρή ανακούφιση των  ξενοδοχουπαλλήλων  τη  χειμερινή μακρά περίοδο ανεργίας  και  χρήματα που πέφτουν όλα στη χειμαζόμενη αγορά των νησιών μας, από τα περίπτερα τα καταστήματα ένδυσης,  μέχρι τα φαρμακεία και τους γιατρούς.

Στο   προταχθέν  θέμα  του  «ΧΥΤΑ»  ΤΕΜΠΛΟΝΙΟΥ τονίσαμε:

Υπάρχουν δεδομένα τα εξής πραγματικά και ανεπίδεκτα αμφισβήτησης γεγονότα :

  1. Η Μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα όλου του νησιού της Κέρκυρας,
  2. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας
  3. Η σπατάλη και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και
  4. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την  υγεία των κατοίκων όλου του Νησιού της Κέρκυρας, εξ αιτίας της βαριάς μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα από τη χωματερή του Τεμπλονίου.
  5. Οκτώ γεωτρήσεις  για την εξεύρεση πόσιμου νερού από ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ – ΔΕΥΑΚ τη δεκαετία του ΄80 και 15 από τη  Ν.Α. επί  αντινομαρχίας Τησαρχόντου απέδειξαν σοβαρή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της Κέρκυρας.

Είναι επίσης δεδομένο ότι οι καρκίνοι στη Κέρκυρα θερίζουν, είναι  περισσότεροι, πολλαπλάσιοι,  ίσως και 4 φορές παραπάνω,  στη Κέρκυρα από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, αναλογικά με τον πληθυσμό, όπως επανειλημμένα δηλώνουν διακεκριμμένοι γιατροί των αθηναικών νοσοκομείων στην Αθήνα  ( όπου  ετησίως νοσηλεύονται  χιλιάδες Κερκυραίες,-οι).

 

 Η πρότασή μας:

Να γίνει δεκτή η  λογική, μετριοπαθής και εφικτή πρόταση του  Συλλόγου κατοίκων Τεμπλονίου, δηλ:

« 1) Απόδοση διοικητικών ευθυνών για τις πολλές κακοτεχνίες, παραλείψεις, αστοχίες,πλημέλειες της κατασκευής των μέχρι σήμερα παραδοθέντων έργων της Χωματερής  (ΧΥΤΑ) Τεμπλονίου.

2)      Να τεθεί χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Α΄ κυτάρου, την αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ και την κατασκευή του  Β΄ κυτάρου.

3)      Να ανακαλέσει η πλειοψηφία του ΠΣΙΝ και ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου τη θετική γνωμοδότηση για τη ΣΜΠΕ, η οποία δεν είναι σύννομη.»

4)      Να διαταχθεί άμεσα, με το χαραχτήρα του κατεπείγοντος, επιδημιολογική έρευνα, η οποία με επιστημονικό τρόπο θα καταγράψει τα αίτια που η Κέρκυρα έχει, αναλογικά με τον πληθυσμό της, τριπλάσιους θανάτους από καρκίνο, από τον μέσο όρο της Ελλάδας.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης απολυμένων-ανέργων από την ΕΔΕΕ & το Επιμελητήριο Λευκάδας

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης Ανέργων Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι θα προβεί στην  Υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής […]

Εγκρίθηκε από την ΕΦΑΑ η μελέτη διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στην Απόλπαινα

Την έγκριση της μελέτης: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου στην Απόλπαινα Λευκάδας»  αποφάσισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας -Λευκάδας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights