Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2020

Διάλογοι γονέων

Ενημέρωση από την Ι.Μ. Λευκάδος & Ιθάκης

Αρχίζουν και φέτος

από την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013!

 

Θέμα 1ης συνάντησης:

«Ο ρόλος της οικογένειας στα κρίσιμα χρόνια ανάπτυξης νηπίων και παιδιών: Γερά θεμέλια στην ανάπτυξη της γλώσσας, της σκέψης και του ήθους»

 

Ομιλητής: κ. Ηλίας Ματσαγγούρας,

Καθηγητής Παιδαγωγικών Πανεπ. Αθηνών

 

Θέλει αγώνα για να είσαι γονιός σήμερα! Στην κρίσιμη εποχή μας, τα παιδιά μας χρειάζονται εφόδια ικανά για το ταξίδι της ζωής. Έχουν ανάγκη τη βοήθεια των γονιών, για να χτίσουν την προσωπικότητά τους σε θεμέλια γερά, σε αρχές και αξίες διαχρονικές!

Η τοπική μας Εκκλησία συμπαραστέκεται στην αγωνία των νέων ή των υποψήφιων γονιών. Πέρα από τις «Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές» που λειτουργούν στις Ενορίες της Ι. Μητροπόλεώς μας, για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά συναντήσεων διαλόγου και επικοινωνίας με αξιόλογους και έμπειρους ομιλητές.

Και με τον τρόπο αυτό, το χέρι του Χριστού απλώνεται και στους γονείς σε μια πρόσκληση, περιμένοντας την ανταπόκριση! Η αγκαλιά της Εκκλησίας μας παραμένει ανοιχτή και μας χωράει όλους!

Έτσι, την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στην «Καταφυγή» (παλαιά Μητρόπολη – πρώην Ν.Ε.Λ.Ε. – οδ. Μεγανησίου 5, έναντι Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου Θεολόγου, πλησίον Κεντρικής Πλατείας) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη, για φέτος, συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων», με ομιλητή τον κ. Ηλία Ματσαγγούρα, Καθηγητή Παιδαγωγικών Πανεπ. Αθηνών και θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στα κρίσιμα χρόνια ανάπτυξης νηπίων και παιδιών: Γερά θεμέλια στην ανάπτυξη της γλώσσας, της σκέψης και του ήθους». Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.

Στη διάρκεια της ομιλίας, σε άλλο χώρο του ίδιου κτιρίου, θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, προκειμένου οι γονείς να συμμετέχουν απερίσπαστοι στο διάλογο.

 

Πληροφορίες:

Κέντρο Νεότητας Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

Ταχ. Διεύθυνση: Γραφεία Ι. Μητροπόλεως – οδ. Αναπαύσεως 4 – 311 00  Λευκάδα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26450 22415 (εσωτ.: 22,23)

Ε-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *