Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Δεκεμβρίου 2020

Ενημέρωση από την Ι.Μ. Λευκάδος και Ιθάκης

Την ερχόμενη Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013 αρχίζουν οι παιδικές και νεανικές συντροφιές!

Την ερχόμενη Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013 αρχίζουν και φέτος επίσημα -με τη Θεία Λειτουργία «υπέρ φωτισμού και ενισχύσεως των νέων μας και των οικογενειών τους» και με την ακολουθία του Αγιασμού- οι παιδικές και νεανικές συντροφιές σε όλη την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και στην Ι. Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης.

Η τοπική μας Εκκλησία προσκαλεί τα νεότερα μέλη Της σε διάλογο και επικοινωνία με αγάπη και ελευθερία, κομίζοντας πρόταση Ζωής, Αλήθειας και Ελπίδας. Τακτικές συναντήσεις στους ναούς και στα πνευματικά μας κέντρα, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και κάθε λογής ωφέλιμες πνευματικές ευκαιρίες θα προσφέρονται και φέτος στα παιδιά μας, που όλες όμως θα ολοκληρώνονται και θα βρίσκουν νόημα και σκοπό στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των συνάξεων αυτών, όπως ισχύει σε κάθε ενορία ανά ηλικία (από το νηπιαγωγείο μέχρι και φοιτητές). Πρόκειται για τα «κατηχητικά σχολεία», όπως τα ήξεραν οι παλαιότεροι, που δεν είναι όμως ένα ακόμη σχολείο, αλλά χώροι ελεύθερης και βιωματικής κοινωνίας προσώπων, τόποι συνάντησης εν Χριστώ!

Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.:  26450 22415, εσωτ.: 22, 23 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr).

Λευκάδα, 4 Οκτωβρίου 2013

 (Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

 

Μια ξεχωριστή κατασκηνωτική εμπειρία

Την περασμένη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 πενήντα περίπου γονείς και άλλα τόσα παιδιά έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία  στις Εκκλησιαστικές Μαθητικές Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας, στο δάσος απέναντι από την Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος. Ήταν «μια ημέρα στην Κατασκήνωση για τους γονείς!»

Η τοπική μας Εκκλησία ανταποκρίθηκε στο αίτημα πολλών γονιών να μπορούσαν κι αυτοί να ζήσουν για λίγο στην Κατασκήνωση, όπως τα παιδιά τους, και τους προσκάλεσε να ζήσουν όλοι μαζί «στιγμές χαράς» σαν κατασκηνωτές –σαν μία οικογένεια στην πραγματικότητα, κάτω από τη σκέπη της Παναγιάς μας, έχοντας επικεφαλής όλη την ημέρα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας π. Θεόφιλο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ι. Μονής Φανερωμένης Λευκάδος και συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα, περιλαμβάνοντας εισήγηση από τον κληρικό της Ι. Μ. Πατρών π. Αντώνιο Ρουμελιώτη, με θέμα: «Τι ρόλο έχουν στην αγωγή των παιδιών τα πάθη, οι αρετές και η μετάνοια», κοινή τράπεζα, ομαδική ψυχαγωγία, ευκαιρίες διαλόγου σε ομάδες (θέματα: α. «Δεν είμαι τέλειος! Αγωνίζομαι…» – συντονίστρια: κ. Μελπομένη Παπουτσή, φιλόλογος. Β. «Δε θέλω να γίνω Άγιος…» –  συντονιστής: κ. Κων/νος Τσιλιμπώκος, θεολόγος. Γ. «Γονιός – “ζώσα παραίνεσις”: Η ομόνοια και η αρετή των γονιών, πρότυπο για τα παιδιά» –  συντονίστρια: κ. Ελένη Κατηφόρη, θεολόγος) και, παράλληλα, δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, με ένα πολύ όμορφο και ζωντανό πρόγραμμα ψυχαγωγίας.

Αυτονόητη ήταν η ευχή όλων: «και του χρόνου!» και η ανανέωση του ραντεβού στις Παιδικές και Νεανικές Συντροφιές των Ενοριών μας και τους «Διαλόγους Γονέων».

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Άνοιξε πανιά” ο Σπύρος Μαργέλης. Επανέλαβε την εξαγγελία για την μεταφορά του ferry-boat του Μεγανησίου (ηχητικό)

Υπεραμύνθηκε της υποθαλάσσιας ζεύξης και της μαρίνας Επανέλαβε και τη θέση που είχε πει και στην ραδιοφωνική συνέντευξη του στον Prisma 95,1 […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *