Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Ιουνίου 2023

Με αναπληρωτές καλύπτει τα κενά των δασκάλων το Υπουργείο Παιδείας στην Λευκάδα

Στον αέρα  η Ειδική Αγωγή

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, 873 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο απογευματινό πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων – Άξονας Προτεραιότητας 1», «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων – Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων – Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για το διδακτικό έτος 2013-2014.

Από τους 873  αναπληρωτές  του ΕΣΠΑ, οι 12 κατευθύνονται στον Νομό Λευκάδας για ν’ απασχοληθούν στα ολοήμερα σχολεία, καλύπτοντας τα κενά στην Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν οι αναγκαίες … μετακινήσεις (κινητικότητα), μιας που θ΄αναγκαστούν δάσκαλοι με οργανική θέση να μετακινηθούν σε Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό .

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα εδώ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, 54 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 11 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από αυτούς  2 ακόμα δάσκαλοι κατευθύνονται στην Λευκάδα επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό .

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα εδώ

Μέχρι στιγμής ακάλυπτες παραμένουν σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών του νομού   τρεις θέσεις νηπιαγωγών και κυριολεκτικά στον αέρα βρίσκεται το πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας,  οι δάσκαλοι πρέπει να είναι στην θέση τους μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2013. Μένει να διαπιστώσουμε πως όλο αυτό το πράγμα θα εξελιχθεί και θα λειτουργήσει  σε σχέση με την κάλυψη των αναγκών στο Μεγανήσι.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights