Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τη δημόσια υγεία ζητούν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Προς  τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών  Υποθέσεων της Βουλής

Θέμα: Αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας και μελετά τη μετάταξη στο ΕΣΥ ή την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας ή ακόμα και απόλυσης 6.000 ιατρών του Οργανισμού. Είναι πλέον εμφανής η πρόθεση εκ μέρους του Υπουργείου να καταργηθούν οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ και να μεταφερθεί όλη η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με κλειστό προϋπολογισμό παρά τα εκατομμύρια των ανασφαλίστων που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η υγεία μετατρέπεται από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα με συνέπεια να αποκλείεται μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας από την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Επιπροσθέτως απαξιώνονται η παράδοση, η τεχνογνωσία και οι κοινωνικές δομές δημόσιας υγείας που χρειάστηκαν δεκαετίες ολόκληρες για να οικοδομηθούν.
Προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα καίριας σημασίας για τη δημόσια υγεία που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών σχεδιασμών, ζητούμε την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία των Υπουργών Υγείας και Εργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 41 Α του κανονισμού.

Οι υπογράφοντες Βουλευτές

Κουρουμπλής Παναγιώτης
Ξανθός Ανδρέας
Στρατούλης Δημήτρης
Αγαθοπούλου Ειρήνη
Βαλαβάνη Νάντια
Δερμιτζάκης Κώστας
Ζαχαριάς Κώστας
Ζερδελής Ιωάννης
Κυριακάκης Βασίλης
Μητρόπουλος Αλέξης
Μιχαλάκης Νίκος
Μπάρκας Κώστας
Μπόλαρη Μαρία
Ουζουνίδου Ευγενία
Σταθάς  Ιωάννης
Χαραλαμπίδου Δέσποινα

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights