Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Αυγούστου 2020

Παραιτήσεις στην ΕΛ.ΑΣ για το θέμα της Χρυσής Αυγής

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ψάχνει εάν στο Σώμα έχει παρεισφρήσει το κόμμα του Μιχαλολιάκου Παραιτήθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Ιωάννη Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Απόστολου Κασκάνη, οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα το πρωί για προσωπικούς λόγους. Στο μεταξύ, εντολή για εις βάθος έρευνα στις τάξεις της ΕΛΑΣ έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων.

Τις έρευνες αναλαμβάνει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Επιπλέον, με Απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας-Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου. Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ). Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός – σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες: – Ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. – Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Υποδιοικητής της Ε.Κ.Α.Μ. – Ο Αστυνομικός Διευθυντής, Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής – Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής – Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να παρεμποδίζονται και χωρίς να συλλαμβάνονται . – Ο Αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α. – Ο Αστυνόμος, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *