Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Η ομιλία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για την οικονομική κατάσταση των Περιφερειών

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

σύμφωνα με το Ευρωπαικό κεκτημένο.

Για το θέαμα των άδειων καθισμάτων στη πρώτη σειρά το οποίο μόλις σχολιάσατε, φταίτε εσείς οι Περιφερειάρχες που οργανώνετε πασαρέλα υπουργών και εκπροσώπων – αρχηγών κομμάτων, που αντί να καθίσουν και να ακούσουν τους εκπροσώπους του Λαού σε ένα συνέδριο Περιφερειών, λένε τα δικά τους σε έτοιμο ακροατήριο και φεύγουν για να …συναντήσουν κάποιον στο γραφείο τους! Έπρεπε να μιλούν στο τέλος της ημέρας, αφού ακούσουν και τους απλούς εκπροσώπους.

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται και το 3ο Συνέδριο μέσα σε ένα χρόνο στην Αθήνα. Ελλάδα είναι οι Περιφέρειες, Περιφέρειες δεν είναι η Αθήνα, Καστελλόριζο και Οθωνοί είναι τα δύο γεωγραφικά άκρα της Ελλάδας και εκεί πρέπει να γίνει το επόμενο συνέδριο, για να ταλαιπωρηθούν λίγο και οι υπουργοί και εσείς ταξιδεύοντας με το πλοίο της άγονης γραμμής για κάποιες ώρες και να ανακαλύψουν μία Ελλάδα που ερημώνεται χωρίς νεολαία. Το δημογραφικό στην Ελλάδα των συνόρων και των Νησιών που είναι το με αρ. 1 πρόβλημα ούτε που το καταλαβαίνουν οι προύχοντες!

Για το γενικό πολιτικό θέμα της Χρυσής Αυγής που τέθηκε:

Δεν ξέρουν ότι ο φασισμός και ο νεοφασισμός γεννιούνται εκεί που αναπτύσσονται η ανεργία, η φτώχεια και η ταπείνωση και στα λαϊκά στρώματα; Δεν ξέρουν ότι αντί να υπάρχει αντιπροσωπευτική δημοκρατία υπάρχει ένα σάπιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα το οποίο δεν πείθει, δεν εμπνέει και δημιουργεί αποστροφή στο λαό;

Ρίξτε την ανεργία στο 5% και η Χρυσή Αυγή θα ξαναπέσει στο 0,3% και θα εξαφανισθεί από μόνη της!

Αυτό που συνέβη από το 2008 είναι καταστροφή, δεν είναι κρίση! Ο λαός δεν ανέχεται τη φτωχοποίησή του και την εξαθλίωσή του όταν υπάρχουν Βαρβιτσιώτηδες με 66 σπίτια, και εκατοντάδες νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτίνες με 18 σπίτια και μαγαζιά* κλπ κλπ και προκλητικά να λένε «Εάν δεν έχεις να πληρώσεις τα χαράτσια να πωλήσεις το σπίτι σου. Ο λαός θα μπορούσε να ανεχτεί να ζήσει πολύ φτωχικά ΕΑΝ Πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, δηλ. εάν χάριζαν τα 18, τα 66 σπίτια τους στο Ελληνικό δημόσιο και εάν έμεναν σε ένα δυαράκι 60 τ.μ., όπως ο τότε Πρόεδρος της Βουλής Γιάννης Αλευράς με τη Χριστίνα Αλευρά. Αναζητείται Πλαστήρας, που πέθανε (Πρωθυπουργός ών) το 1952 πάνω σε ένα στρατιωτικό ράντζο και το μόνο περιουσιακό του στοιχείο, ένα Μαύρο Άλογο, το δώρισε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μιχελάκης αποχώρησε εντελώς αδικαιολόγητα. Ουδείς τον προσέβαλε. Έψαχνε αφορμή να φύγει για να μη τοποθετηθεί για τα δύο καυτά θέματα των Περιφερειών και της επικαιρότητας: Τα χρήματα που χρωστάει από το 2012 στις Περιφέρειες και για τον εκλογικό νόμο.

Ξέρουν ή δεν ξέρουν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί, υπουργοί και οι βουλευτές που νομοθετούν και ασκούν την εξουσία ότι η Ευρώπη πάει μπροστά διότι εδώ και 100 χρόνια ο κάθε Δήμος είναι κρατίδιο, η κάθε Περιφέρεια είναι κρατίδιο; Τα ξέρουν αλλά δεν θέλουν την αλλαγή και τη πρόοδο γιατί έχουν αλαζονεία και οίηση αιωνιότητας για να ασκούν εξουσία πασάδων και νομοτελειακά όλοι τους αποτυγχάνουν! Η Ιταλία ήταν 4 μήνες χωρίς κεντρική κυβέρνηση και δεν άνοιξε μύτη. Και εκεί έχουν μόλις 20 υπουργούς σε μία χώρα 70 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ εδώ έχουν 50 υπουργούς και 180 γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων !

Το καρκίνωμα με τις «Αποκεντρωμένες Διοικήσεις» πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα, διαφορετικά υπουργοί, κόμματα και βουλευτές υποκρίνοντραι και κάνουν κακό στον τόπο.

Ο ίδιος ο υπουργός ανάπτυξης παραδέχτηκε για τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ αδιάθετα κονδύλια του λήγοντος ΕΣΠΑ.

Τα νησιά μας έχουν άθλιες και θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες. Τουρισμός και ζωή των ντόπιων νησιωτών δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς σύγχρονες ευρωπαικού επιπέδου συγκοινωνίες, όπως και στα νησιά της Ευρώπης, ξεκινώντας άμεσα με ένα ειδικό πρόγραμμα. Τα έχετε εγκαταλείψει τα νησιά μας και μόνον τα αρμέγετε !

Αυτό το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα, πρέπει να ανατραπεί και να αντικατασταθεί όχι από ένα άλλο σύστημα αλλά από ένα άλλο αποκεντρωμένο δημοκρατικό Πολίτευμα Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, όπου ο Δήμος και η Περιφέρεια θα είναι κρατίδιο, και το κράτος σε ρόλο επιτελικό.

Για να γίνει αυτό πρέπει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να μην επιβάλλουν άλλους φόρους αλλά να έχουν σταθερά έσοδα από τη πηγή, από τον τόπο είσπραξης, χωρίς να χρειάζεται να γίνονται ταπεινωτικές εκκλήσεις σε κάθε υπουργό-πολιτικό κοτσαμπάση για να δώσει τους νομοθετημένους ΚΑΠ.Και όλα αυτά, διαχρονικά οι εκάστοτε υπουργοί το κάνουν από δόλο. Από δόλο δόμησαν το κράτος των Αθηνών. Από δόλο δεν ήθελαν και δεν θέλουν ισχυρή αυτοδιοίκηση για να κρατούν ισχυρό το πελατειακό αποτυχημένο κράτος και για νάχουν την αυτοδιοίκηση ως πελατεία σε ομηρεία.

Για΄αυτό Αεροδρόμια και Λιμάνια να περάσουν στις οικείες Περιφέριειες, έτσι θα τα προστατεύσουμε και από το χάρισμα σε «ημέτερους και υμέτερους.» Και το 30% των φόρων και του ΦΠΑ, από την οικεία εφορία κατ΄αυθείαν στον οικείο Δήμο και στην οικεία Περιφέρεια. Το σημερινό σύστημα έχει τούρκικες ρίζες και νοοτροπία. Ή με την Ευρώπη με αυτοδιοίκηση-κρατίδιο ή με την Ανατολή!

Οι δρόμοι μας είναι άθλιοι, σε όλη την Επτάνησο. Δεκάδες κομμάτια είναι κρατήρες, λές και έχουν βομβαρδιστεί. Με πρωταθλήτρια Ελλάδας και πρωταθλήτρια Ευρώπης στους άθλιους και επικίνδυνους δρόμους τη Κέρκυρα, καθημερινή δυσφήμηση για τον τουρισμό. «Αμ΄έπος αμ΄έργον»! Ολόκληρο το ποσό των τελών κυκλοφορίας να περιέρχεται στις Περιφέρειες για την επισκευή, συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου.

 

ΟΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ΠΡΟΟΔΟ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ που κατέθεσε ο Γιώργος Καλούδης ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ

Με βάση τη παραπάνω κατάσταση και τα αίτια που τη δημιούργησαν, ο Γιώργος Καλούδης κατέθεσε στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών τις παρακάτω ρεαλιστικές προτάσεις:

  1. Στα συνέδρια οι υπουργοί, εκπρόσωποι των κομμάτων, βουλευτές κλπ να μη κάνουν ανεύθυνη και ανέξοδη πασαρέλα στην αρχή κάθε συνεδρίου, αλλά να μιλάνε στο τέλος του συνεδρίου, αφού ακούσουν τις ομιλίες, τα προβλήματα, τα αιτήματα, και να δεσμευτούν πειστικά. Αυτό είναι δημοκρατικός διάλογος, και όχι να μην ακούν τίποτα, και να φεύγουν.
  2. Άμεση κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων. (Η κρατική εποπτεία στις κρατικές υπηρεσίες να ασκείται από το υπουργείο εσωτερικών.)
  3. Άμεση νομοθέτηση σταθερών εσόδων-πόρων: Όλα τα καθαρά κέρδη από τα Αεροδρόμια, Λιμάνια, της οικείας περιφέρειας, άμεσα εισπρακτέων κατ΄ευθείαν από τη πηγή τους, από το ταμείο, κατά 50% στους οικείους Δήμους & Περιφέρεια.
  4. Άμεση νομοθέτηση σταθερών εσόδων στις περιφέρειες και Δήμους: Το 30% από τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος, και το 100% από τα τέλη κυκλοφορίας. Όλα αυτά άμεσα από τη πηγή τους χωρίς να χρειάζεται απόφαση υπουργού.
  5. Άμεσα η κυβέρνηση να αποφασίσει και ανακοινώσει από το τομεακό τεράστιο αδιάθετο υπόλοιπο, ένα ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από το ΕΣΠΑ για τις κακές ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ – ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ -ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ 3 ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ χώρας: ΕΠΤΑΝΉΣΟΥ – ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
  6. Τα αδέσποτα-ορφανά λιμάνια να περιέλθουν άμεσα στις οικείες Περιφέρειες.
  7. Το επόμενο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας να γίνει στο Καστελλόριζο ή στους Οθωνούς.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σύσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου με τον διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας και τον νέο Αντιπεριφερειάρχη

Στις 14 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του Ι.Σ. Λευκάδας και της νέας Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο ενημερωτική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights