Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Δεκεμβρίου 2021

Μέτωπο ανατροπής και στα Ιόνια. Συνεδρίαση της ΠΣΕ (Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή) ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων

Συγκροτήθηκε και συνεδρίασε στην Κέρκυρα  η Περιφερειακή  Συντονιστική  Επιτροπή  Ιονίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση, στα πλαίσια των πρόσφατων αποφάσεων της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάπτυξη ενός κοινωνικού  και πολιτικού κινήματος, ενός  μετώπου  ανατροπής, και στην Περιφέρεια των Ιονίων, της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το σταμάτημα της καταστροφής της χώρας μας.

Η ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος, ο συντονισμός των φορέων  στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των Κοινωνικών δομών που διαλύονται, η δημιουργία παντού λαϊκών επιτροπών υπεράσπισης των δημοσίων αγαθών, είναι η πρώτη προτεραιότητα όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ  και στη περιοχή  των Ιονίων.

H  συμβολή, τέλος, στην ανάπτυξη αυτού του κινήματος ανατροπής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε Τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο, με την δημιουργία ενός αντινεοφιλελεύθερου, αντιμνημονιακού, αντιφασιστικού μετώπου που θα ανατρέψει την βάρβαρη κυρίαρχη πολιτική στις τοπικές κοινωνίες, την πολιτική των υποστηρικτών του μνημονιακού Καλλικράτη και της τροϊκανής μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Θέλουμε την Αυτοδιοίκηση πυλώνα αντίστασης και αλληλεγγύης  αλλά και κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας και υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Σε αυτά τα πλαίσια, παρουσιάστηκε  η δουλειά και οι παρεμβάσεις των μελών που δραστηριοποιούνται στη παράταξη ΑΝΑΣΑ, παράταξη  που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο  Περιφερειακό  Συμβούλιο Ιονίων, από τον  επικεφαλής  της παράταξης και εκλεγμένο Περιφερειακό σύμβουλο Θεόδωρο Γαλιατσάτο, δουλειά που κρίθηκε θετική.

Τέλος η Περιφερειακή Επιτροπή  εξέλεξε ως συντονιστή της τον Χρήστο Παπαδόπουλο μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το Γραφείο Τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *