Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Απριλίου 2024

Αλέξης Τσίπρας: Θα έχουμε απόλυτη πλειοψηφία εάν γίνουν εκλογές

Την πεποίθηση ότι σε περίπτωση εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την «απόλυτη πλειοψηφία» στη Βουλή εξέφρασε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη  ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι εκλογές είναι ζήτημα επιβίωσης για όσους ζουν στα όρια της φτώχειας.

«Ν. ΣΒΕΡΚΟΣ («ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΩΝ»): Κύριε Πρόεδρε, βλέπουμε πίσω σας το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ Ισχυρός- Αυτοδύναμος Λαός». Προχθές, την Παρασκευή, αντιστρέψατε ελαφρώς αυτό το σύνθημα στην ομιλία σας στο Λευκό Πύρο και είπατε, αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ θα σημαίνει και πανίσχυρος λαός. Αυτό σημαίνει, και έρχομαι στο ερώτημα, ότι αν στις εκλογές όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αν γίνονταν σήμερα οι εκλογές,  ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα αλλά δεν έχει επιτευχθεί η αυτοδυναμία, θα κινηθείτε με σκοπό να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές και με σκοπό να επιτευχθεί αυτοδυναμία; 

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Σβέρκο, η εκτίμησή μου είναι ότι αν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν με μεγάλη διαφορά πρώτο κόμμα και ότι ο στόχος της απόλυτης πλειοψηφίας στη νέα Βουλή είναι απολύτως εφικτός στόχος.

Εν τούτοις, ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος και τα εξαιρετικά κρίσιμα που έρχονται και που θα έχει ν’ αναλάβει η κυβέρνηση  κοινωνικής σωτηρίας που θα σχηματίσουμε, δε θα προχωρήσει στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Δε θα προχωρήσει στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μιας κυβέρνησης που θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων  και θα στελεχωθεί από ικανούς, άξιους και έντιμους.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι σ’ αυτή  τη δύσκολη πορεία, θα βρεθούν κι άλλες πολιτικές  δυνάμεις που θα συμμετάσχουν ή θα στηρίξουν το δύσκολο έργο μας, που επαναλαμβάνω, παίρνει διαστάσεις εθνικής σημασίας. Και κανένα  κόμμα μόνο του δε μπορεί.

Η απεύθυνσή μας είναι διαρκής, πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς, που σ’ αυτή την περίοδο της κρίσης, είναι αδιανόητο να προτάσσουν διαχωριστικές γραμμές και διαφωνίες. Από κει και πέρα είμαι απολύτως βέβαιος όμως ότι θα υπάρξουν κι άλλες δυνάμεις ή άλλοι Βουλευτές στην επόμενη Βουλή με τους νέους συσχετισμούς, που αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα των περιστάσεων θα στηρίξουν μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.

Απαντώ λοιπόν με ευθύτητα στο ερώτημά σας, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Βουλή, εν τούτοις είμαι εξίσου πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα στηριχθεί από ευρύτερες δυνάμεις και όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμή  μας στο λαό αλλά και μέσα στη νέα Βουλή, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η δυνατότητά μας να διαπραγματευθούμε με επιτυχία προς όφελος των εθνικών συμφερόντων, των συμφερόντων του λαού στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές γίγνεσθαι.»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εκλογομαγειρέματα 4…

Αγιασμός των υδάτων κι εξανδραποδισμός των “κακών πνευμάτων” του 12ημέρου. “Νέα  τρικυμία” στα  καθαγιασμένα νερά της Λευκάδας.  Τέλος εποχής ή αναγέννηση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights