Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Διώχνουν τον Διάκονο γιατί σκανδαλίζει….

Την τύχη του ως διάκονος των εκκλησιών δοκίμασε νεαρός εξ΄ Αθηνών που θέλησε να υπηρετήσει τον Κύριο διακονώντας το Μεγανήσι, ο οποίος, για να καταφέρει να ζήσει ενισχύοντας το πενιχρό του εισόδημα, δούλευε παράλληλα σε διάφορες δουλειές που του τις ανέθεταν  είτε ο δήμος, είτε οι ιδιώτες .

Ο νεαρός άντρας σύντομα έγινε και δημοφιλής, αλλά και αρκετά αγαπητός σε  μεγάλη μερίδα των νησιωτών, όμως έμελλε να διαρκέσει λίγο…

Η αγάπη του για το βιολί  στάθηκε αφορμή να του στερήσει την αγάπη του να διακονήσει τον Κύριο και τις εκκλησίες Του στο νησί μας.  Αυτοβούλως κι αυθόρμητα, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, έβγαλε να παίξει βιολί συνοδεύοντας την ορχήστρα σε πέντε παραδοσιακά τραγούδια,  σε ελληνική βραδιά που διοργάνωνε τοπική ταβέρνα με Έλληνες και ξένους θαμώνες του νησιού. Η ενέργειά του αυτή στάθηκε αρκετή ως αφορμή  να «σκανδαλίσει» το «φιλόχριστο» λαό και να γίνει ο «αποδιοπομπαίος   τράγος» για το μικρό νησί.

Εμείς τι να πούμε;  Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το ρηθέν δια στόματος του ίδιου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού:

« Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι ἀποδεκατοῦτε τὸ ἡδύοσμον καὶ τὸ ἄνηθον καὶ τὸ κύμινον, καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου, τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν· ταῦτα δὲ ἔδει ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι.  24 ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες!  25 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας.  26 Φαρισαῖε τυφλέ, καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἵνα γένηται καὶ τὸ ἐκτὸς αὐτῶν καθαρόν.  27 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας.  28 οὕτω καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι, ἔσωθεν δὲ μεστοί ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

 1. Το παραπάνω περιστατικό είναι μόνο μία από τις πολλές και άδικες κατηγορίες που μου προσάψαν κάποιοι.Ευχαριστώ όλους τους Μεγανησιώτες για την αγάπη τους,το ενδιαφέρον τους,την συμπαράστασή τους και υπόσχομαι να μην τους ξεχάσω.Λυπάμαι πολύ για εκείνους οι οποίοι με περίσσιο ζήλο με πολέμησαν,εύχομαι ο Θεός να τους έχει καλά.Θεωρώ όμως ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους κόλπους της εκκλησίας,αντιθέτως σκανδαλίζουν και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.Οφείλω ένα ιδιαίτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όποιον έγραψε αυτό το άρθρο για αυτή του την κίνηση.Εις το επανιδείν…

 2. αῖοιΟὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισ
  Λυπάμαι για έναν άνθρωπο που τυχαίνει να γνωρίζω καλά , λυπάμαι για την κατάντια
  Θέλω να πω πολλά αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει..
  Ο πατερ Γεώργιος ήταν και είναι πολύ πιο μακριά από τους περισσότερους σας..
  Για να μην παρεξηγηθώ σαν φίλος κλπ δηλώνω (άθρησκος) όχι άθεος ..
  Λίγους ανθρώπους έχω γνωρίσει και εχω σεβαστεί τόσο πολύ, τα λόγια του πάντα είχαν μια ιδιαίτερη βαρύτητα για μένα η απλότητα του η αγάπη του ξεχωριστή ..και πάλι για να μην παρεξηγηθώ δηλώνω ότι έχω πάρα πολύ καιρό να μιλήσω μαζί του.. δεν έδωσε μόνο την ζωή του αλλά και την ψυχή του για αυτό που πιστεύει..
  Άμισθος ήταν ωραία πληρωμή του δίνεται ..γιατί , γιατί έπαιξε βιολί ..
  Θα ήθελα κάποιος να μου απαντήσει .. (θα δημοσιεύσω δεκάδες πιπεράτες ιστορίες..) που κανένας μα κανένας δεν τιμωρήθηκε ..το βιολί σας πείραξε..
  αῖοιΟὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαιει …
  όλοι εσείς που γράφεται κάντε κάτι .. δώστε ελπίδα .. δίωξτε τελικά αυτό ηλίθιο κατεστημένο … μείνετε δίπλα σε ένα άνθρωπο που είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτό που πιστεύεται.. αγαπητέ φίλε Γεώργιε κάτι μου θυμίζεις απ τον φτωχούλη του Θεού του Ν. Καζατζάκη.. αν και (άθρησκος) όχι άθεος είμαι σίγουρος ότι ο θεός σε αγαπάει..
  αυτό που έγινε να κάνει την πίστη σου πιο δυνατή ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights