Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Λευκάδας: Αγιασμός νέας σχολικής χρονιάς

Ο Δήμαρχος Λευκάδας παραβρέθηκε στον Αγιασμό  με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Νυδριού.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος και παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι: Α. Γαζής, Ε. Ζουριδάκης, Ι. Καρτάνος, ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπ/σης κ. Φ. Σάντας, η Σχολική Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και γονείς των μαθητών.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε Καλή Χρονιά στους μικρούς μαθητές και κάλεσε την Πολιτεία και το Υπουργείο να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους για την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών, την λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου, την απρόσκοπτη χρηματοδότηση για τις κτιριακές υποδομές, επισκευές και λειτουργικά των σχολείων αλλά και την ασφαλή και χωρίς προβλήματα  μεταφορά μαθητών. Αυτά αποτελούν την ελάχιστη υποχρέωση της  Πολιτείας και δεν χωρούν άλλες περικοπές.

Με την ευκαιρία του αγιασμού, παραδόθηκε και το νέο διθέσιο Νηπιαγωγείο του Νυδριού (170 τμ με 2 αίθουσες διδασκαλίας, WC, WC για ΑμΕΑ, παρασκευαστήριο, γραφείο νηπιαγωγού). Είναι κτίριο μπετόν βαριάς προκατασκευής, βιοκλιματικό- ενεργειακό με υποδαπέδια θέρμανση, ενεργειακά τζάμια ασφαλείας.

Η μελέτη και η επίβλεψη  έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το έργο κατασκευάστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Με το νηπιαγωγείο αυτό δίνεται λύση στο αίτημα χρόνων και στις ανάγκες των μικρών μαθητών του Νυδριού.

Η χρηματοδότηση για το κτίριο αυτό ύψους 300.000 € ήταν στα Ταμεία του Δήμου από το 2001.

Σε ερώτηση γονέων για την ασφαλτόστρωση του προαυλίου του Δημοτικού Σχολείου, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι από εργολαβία ασφαλτόστρωσης, μέχρι τέλους Οκτωβρίου, το προαύλιο θα είναι έτοιμο.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η χρηματοδότηση για επισκευές- κατασκευές σχολικών κτιρίων δόθηκαν  πριν δύο χρόνια στην Περιφερειακή Ενότητα ύψους  250.000 € και το έργο αυτό της ασφαλτόστρωσης- -και λόγω αρμοδιότητας και λόγω χρηματοδότησης δεν έχει προβλεφθεί από την Περιφερειακή Ενότητα.

Παρά ταύτα όμως η Δημοτική Αρχή θα τηρήσει την υπόσχεσή της.

(ΔΤ)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *