Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Μαΐου 2022

Ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Αραβανής απαντά στον Αλέξη Τσίπρα για το “βλαχοδήμαρχοι”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Γραφείο Δημάρχου

 Λευκάδα, 9 Σεπτέμβρη 2013

Απάντηση του Δημάρχου Λευκάδας στον κ. Α. Τσίπρα Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Ο χαρακτηρισμός, βλαχοδήμαρχοι κλπ, εκ μέρους του κ. Αλέξη Τσίπρα Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποδεικνύει ότι υπάρχει έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού, χρησιμοποιούνται μέθοδοι παλαιοκομματικές και αποδεικνύει ότι διακατέχεται από υπερβολικό άγχος για το πώς θα “καταλάβει” περισσότερους ΟΤΑ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Και όλα αυτά με κριτήριο “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα και οι πολίτες και είναι αναγκαία η κοινωνική συνοχή, τέτοιες δηλώσεις δυναμιτίζουν, τσουβαλιάζουν τους πάντες χωρίς διαχωρισμό, δεν συμβάλλουν και περιφρονούν την λαϊκή έκφραση. Και βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να καταδικαστούν, να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να πέσει άπλετο φως στην διαχείρισή τους. Όμως αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα τα οποία δεν συνδέονται.

Αν υπάρχουν στοιχεία, να καταδικαστεί κάθε περίπτωση διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Η ευθύνη δεν είναι συλλογική αλλά ατομική.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που πιστεύω ότι ανήκω, κάνει ένα υπεράνθρωπο καθημερινό αγώνα να διατηρήσει τους δήμους ανοιχτούς, να προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες, να μισθοδοτεί τους υπαλλήλους, να εντάσσει έργα σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, να κάνει μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις για τους δημότες, να ασκεί κοινωνική πολιτική εφαρμόζοντας κοινωνικά προγράμματα με πρωτοβουλίες και εθελοντισμό με στόχο την κοινωνική συνοχή, να προσπαθεί να ρυθμίσει τα τεράστια χρέη που κληρονομήσαμε, χωρίς να δημιουργούμε νέα χρέη. Είναι γνωστό στους πολίτες ότι ως Αυτοδιοίκηση πληρώσαμε μεγάλο τίμημα με 53% περικοπές των εσόδων μας και με μειώσεις προσωπικού. Παραταύτα όμως συνεχίζουμε να λειτουργούμε και δεν τα παρατήσαμε που θα ήταν η εύκολη λύση, γιατί έχουμε χρέος απέναντι στους δημότες μας.

Η ανάκληση-ανασκευή της δήλωσης, θα ήταν ένδειξη πολιτικού θάρρους και πράξη δικαιοσύνης.

ΚΩΣΤΑΣ. Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επερωτήσεις από την ΑΝ.Α.Σ.Α για τα αεροδρόμια και την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ Επικεφαλης: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ περιφερειακός σύμβουλος www.thodoros.gr             anasa.ionia@gmail.com    info@thodoros.gr ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ 6/2013 ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *