Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

Το quiz της ημέρας: Ποιός πολιτικός στη Λευκάδα έκανε δήλωση αποχώρησης κι επιστρέφει δριμύτερος;

Οι ημέρες “μικραίνουν” και μαζί ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις  αυτοδιοικητικές εκλογές. “Ονειρικές” μάχες στα κομματικά επιτελεία, αλλά και σε πηγαδάκια παραγόντων, με στόχο την εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τους υποψηφίους δημάρχους σε Λευκάδα και Μεγανήσι. Κι ενώ πλέον είναι ξεκάθαρο ότι οι παλιοί δήμαρχοι Λευκάδας και Μεγανησίου, κ.κ. Κ. Αραβανής και Ευστ. Ζαβιτσάνος  αντίστοιχα, θα είναι και πάλι υποψήφιοι διεκδικώντας την παραμονή τους στο δημαρχιακό θώκο  γκρίνια έχει ξεσπάσει τόσο ενδοοικογενειακά στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΝΔ που βλέπουν περίπου ως εφιάλτη μια νέα θητεία των υφιστάμενων δημάρχων της   κυβερνητικής συνιστώσας του ΠΑΣΟΚ του 5% , με εντολές άνωθεν, μόνο και μόνο για να μην διαταραχθεί  η κυβερνητική συνοχή που χρησιμοποιεί τον “πράσινο” διοικητικό μηχανισμό, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, και ο Ξενοφώντας Βεργίνης από πλευράς ΝΔ  θα είναι εκ νέου υποψήφιος,  πράγμα το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη. Αντιθέτως, οι πληροφορίες μας λένε ότι  αίσθηση θα προκαλέσει  η υποψηφιότητα  “αντάρτη” του … ΠΑΣΟΚ.  Άλλωστε στην πολιτική – το ξαναγράψαμε-  δεν υπάρχει το ποτέ,  αλλά το πότε!

Η αντίδραση της βάσης  θεωρείται τόσο βέβαιη από τα κομματικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ώστε σε μια ύστατη προσπάθειά τους, αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο με στόχο πρωτίστως την αποπολιτικοποίηση του περιεχομένου των εκλογών, προσπαθούν ν΄ ανακόψουν την ανοδική πορεία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που στη Λευκάδα  διεκδικεί με αξιώσεις τον δήμο και τον Κώστα Δρακονταειδή το δημαρχιακό αξίωμα, ενώ και στο Μεγανήσι  το “αντιμνημονιακό μέτωπο” ετοιμάζει τον δικό του υποψήφιο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights