Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Μαΐου 2022

Ολοκληρώθηκε η 73η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 73η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, του κορυφαίου αυτού γεγονότος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπό την Προεδρία της Πρυτάνεως του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτριας κ. Αναστασίας Σαλή – Παπασαλή. Οι εργασίες της Συνόδου, που διεξήχθησαν με συνεπτυγμένο πρόγραμμα εργασιών –λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελληνική οικονομία- από τις 29/8/2013 έως και τις 31/8/2013, φιλοξενήθηκαν στην Κέρκυρα, την έδρα του Ιονίου Πανεπιστημίου,   το οποίο ως φυσικός διάδοχός της Ιονίου Ακαδημίας  εορτάζει τα 190 χρόνια από την ίδρυση της (1824) και παράλληλα την επέτειο των 30 ετών από την ίδρυσή του(1984).

Η Σύνοδος, μέσω εντατικού ακαδημαϊκού διαλόγου και ψηφισμάτων, υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της ενότητας της Πανεπιστημιακής κοινότητας  κατά τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης  πανεπιστημιακής πραγματικότητας (ζητήματα διαθεσιμότητας Διοικητικού προσωπικού, νομοθετικές ρυθμίσεις θεμάτων Α.Ε.Ι., υποχρηματοδότηση κ.λπ.)

Προς τούτο στην παρούσα Σύνοδο Πρυτάνεων στην Κέρκυρα εγκρίθηκε το νομικό κείμενο της θεσμικής συγκρότησης της Συνόδου σε ενιαίο φορέα (μη κερδοσκοπική εταιρία), προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικότερα  όλα τα φλέγοντα ζητήματα των ελληνικών Α.Ε.Ι.

Τέλος, η Σύνοδος κάλεσε την πολιτική ηγεσία να αξιοποιήσει την ύψιστη  σημασία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της παραγωγής και αξιοποίησης του παραγόμενου επιστημονικού και ερευνητικού έργου, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Οι ηγεσίες των ελληνικών Πανεπιστημίων – δημοσίως στα τοπικά και εθνικά Μ.Μ.Ε. – εξέφρασαν στην Πρυτανική Αρχή του Ιονίου Πανεπιστημίου και προσωπικά στην Προεδρεύουσα της Συνόδου την ικανοποίησή τους για τον υποδειγματικό συντονισμό των εργασιών της Συνόδου και την άψογη φιλοξενία και οργάνωσή της στην όμορφη Κέρκυρα, ενώ παραλλήλως εξεφράσθησαν πολύ θετικά για την άριστη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι εγκαταστάσεις των campus του οποίου δεσπόζουν εντός του ιστορικού κέντρου της πόλεως Κερκύρας, κηρυγμένου μνημείου παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς (Unesco).

(ΔΤ)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αυτά είναι τα περιουσιακά στοιχεία των αιρετών του δήμου Λευκάδαςγια το 2015. Στους πιο “φτωχούς” συγκαταλέγεται ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής

“Φτωχότερος”  όλων ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σέρβος Σύμφωνα με την παρ.4, άρθ. 61 του Ν.3852 “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *