Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Ολοκληρώθηκαν οι Συναντήσεις για την “Έξυπνη Εξειδίκευση”

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, ο πρώτος κύκλος επιτόπιων συναντήσεων εργασίας στους νομούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που οργάνωσε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,  σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Περιφερειακές ενότητες και τα Επιμελητήρια, με θέμα τη διαμόρφωση της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση στα Ιόνια Νησιά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Στις συναντήσεις αυτές που οργανώθηκαν κατά σειρά στη Ζάκυνθο, την Ιθάκη, το Αργοστόλι, την Λευκάδα και την Κέρκυρα την εβδομάδα από 26 έως 30 Αυγούστου 2013, συμμετείχαν οι 3 «εταίροι» διαμόρφωσης της Στρατηγικής, δηλαδή  οι δημόσιοι φορείς, η  ακαδημαϊκή κοινότητα με παρουσία σε όλα τα νησιά εκπροσώπων του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ο  επιχειρηματικός κόσμος.

Σε αυτή τη φάση επιδιώχθηκε ο εντοπισμός και η εξειδίκευση των τομέων στους οποίους προτείνεται να εστιαστεί η Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειάς μας και περιστρέφονται γύρω από τον Τουρισμό και τις Υπηρεσίες, τον Πολιτισμό, την Θαλάσσια οικονομία, τον Πρωτογενή τομέα και την Γαστρονομία.

Στην επόμενη φάση θα υπάρξει ακόμα πιο εξειδικευμένη προσέγγιση σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις ώστε να διαμορφωθούν συγκεκριμένες δράσεις και δίκτυα συνεργασιών.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ούτε ένας υπάλληλος Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΥΕ και ΔΕ) δεν θα προσληφθεί σε δήμους και περιφέρειες μέχρι τις 2016

Αντίθετα οι ΟΤΑ θα μπορούν να πραγματοποιούν προσλήψεις υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ) στο πλαίσιο του περιορισμού […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights