Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Τις μαντινάδες έπιασε ο Σμπώκος για να την γλυτώσει…Αρνείται ότι υπήρξε φίλος του Τσοχατζόπουλου

Με μια μαντινάδα, μετά από «παράκληση» του προέδρου του δικαστηρίου, έκλεισε την απολογία του ο Γιάννης Σμπώκος, που υποστήριξε πως δεν είναι φίλος με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς οι σχέσεις τους «χάλασαν» το 2010.

Με μαντινάδα ξεκίνησε, με μαντινάδα έκλεισε την απολογία του στη δίκη Τσοχατζόπουλου ο άλλοτε στενότερος συνεργάτης του πρώην υπουργού και τέως γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με off shore εταιρείες και παράνομες οικονομικές συναλλαγές με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να συνδέεται με εμένα. Ψάξτε οπουδήποτε στον κόσμο: δεν υπάρχει καμία εταιρεία ή λογαριασμός που να συνδέεται με εμένα ή με συγγενείς μου», είπε και αρνήθηκε πως είναι το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται ο Τσοχατζόπουλος στις σημειώσεις του και υποστήριξε ότι ουδέποτε υπήρξε οικονομική διαφορά του με τον πρώην υπουργό.

– Πρόεδρος: Θέλω να βοηθήσετε τη δικαιοσύνη, δίνοντας επαρκείς εξηγήσεις για αυτά που σας αποδίδονται, γιατί αν δεν δώσετε σημαίνει ότι υπάρχει πέπλο συγκάλυψης.
– Σμπώκος: Δεν έχω καμία σχέση με καμία από αυτές τις εταιρείες.
– Πρόεδρος: Υπάρχουν και τα χειρόγραφα σημειώματα. Απευθύνονται, ονομαστικά, σε σας. Είχατε άλλου είδους συναλλαγές; Δεν υπάρχει εξήγηση. Να ζητάω, δηλαδή, εγώ χρήματα από κάποιον και ξαφνικά να λέω δεν ξέρω, δεν θυμάμαι. Μήπως εσείς έχετε καλύτερη μνήμη;
– Σμπώκος: Δεν είμαι αποδέκτης κανενός από αυτά.
– Τσοχατζόπουλος: Σας ακούω τόση ώρα. Σας εξήγησα ότι είναι προσωπικά έγγραφα γραμμένα… σε τέσσερις τοίχους. Δεν έχουν πάει σε κανέναν. Επιμένετε να τα παίρνετε τοις μετρητοίς.
– Σμπώκος: Εγώ για αυτά τα σημειώματα, που μου κατέστρεψαν τη ζωή, έμαθα από τις εφημερίδες. Αυτό το πρόσωπο που αναφέρει δεν είμαι εγώ. Είμαι ο εύκολος στόχος.
– Πρόεδρος: Υπερασπιζόμενος τον εαυτό σας, υπερασπίζεστε το δημόσιο συμφέρον. Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι πειστικό για να βγάλουμε και εμείς την απόφαση; Υπάρχει ένα νέφος. Εσείς είστε οι άμεσοι υπεύθυνοι, από εσάς περιμένουμε απαντήσεις. Δεν σας τρομοκρατώ. Εκφράζω την αγωνία του δικαστηρίου. Όλοι ζητάτε μια δίκαιη δίκη. Πρέπει, όμως, κάποιοι να έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
– Σμπώκος: Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά, δεν έχω καμία εξήγηση. Από το 2010, οι σχέσεις μας με τον Τσοχατζόπουλο είχαν διαρραγεί, από πράγματα ακατανόητα. Έκοψα κάθε επικοινωνία, γιατί δεν ήθελα να λειτουργήσει το… «κρητικό» μου.

Όπως ανέφερε ο κ. Σμπώκος, ο ίδιος είναι ισχυρά προβληματισμένος, εξοργισμένος και θυμωμένος, αλλά «δεν θέλω να αδικήσω κανέναν».

Ο κατηγορούμενος, παρακινούμενος από τον πρόεδρο να «κλείσει» την απολογία του με μαντινάδα, όπως ξεκίνησε, είπε: «Σεισμοί, φωτιές, εξοπλισμοί, είναι όλη η ζωή μου. Δεν θέλω χάρη από εσάς, ζητώ δικαίωση μου».

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Κυπρίου δικηγόρου Σπύρου Χατζηνικολάου.

Πηγή : newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού: “Ικανοποιητική η ανταπόκριση των ξενοδόχων, αλλά προσώρας μόνο …τηλεφωνικά”

“Ακόμα καταγράφουμε τα ξενοδοχεία, μάλλον τα καταλύματα ας το πούμε έτσι, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights