Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Ιουλίου 2022

Μετάταξη ή απόλυση

Οι υπάλληλοι θα λάβουν ειδοποίηση να συμπληρώσουν εντός 15 ημερών μια αίτηση με τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να μεταταγούν.

Εγκύκλιο-τελεσίγραφο που καλεί τους υπάλληλους των 75 συγχωνευόμενων ή υπό κατάργηση οργανισμών και υπηρεσιών να υποβάλουν αιτήσεις μετάταξης, υπεγράφη παραμονή Χριστουγέννων.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος καλεί τους υπαλλήλους να υποβάλουν τις αιτήσεις μετάταξης το αργότερο ως τις 10 Ιανουαρίου, σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι οι όλοι οι αποσπασμένοι επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους και ότι οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής που καταργήθηκε θα μετακινηθούν στις διευθύνσεις αλλοδαπών των περιφερειών.

Με άλλη εγκύκλιό του, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί οσονούπω, το υπουργείο Εσωτερικών δίνει το πράσινο φως για την εκκίνηση του «Καλλικράτη στο κράτος». Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εγκύκλιο ζητείται από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες των υπουργείων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου να προχωρήσουν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου σε πλήρη καταγραφή των κενών οργανικών θέσεων, καθώς επίσης και των αναγκών που έχουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Η καταγραφή θα γίνει με ευθύνη των γενικών γραμματέων που θα οριστούν και θα περιλαμβάνει επίσης τους αποσπασμένους υπαλλήλους και το πλεονάζον προσωπικό των υπηρεσιών.

Παράλληλα, οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να αποστείλουν τα αιτήματά τους για μόνιμο και εποχικό προσωπικό για το 2011, προκειμένου να προγραμματιστούν οι προσλήψεις στο Δημόσιο το νέο έτος, οι οποίες θα ενταχθούν στην αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις». Ο προγραμματισμός θα πραγματοποιηθεί με βάση τις αποχωρήσεις που θα καταγραφούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα ξεπεράσουν τις 40.000, με αποτέλεσμα να μπορούν να πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος μόνο 8.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στις οποίες θα συνυπολογίζονται και οι μετατάξεις των υπαλλήλων από τον ευρύτερο στον «στενό» δημόσιο τομέα.

Για τον λόγο αυτόν θα υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία θα προσδιορίζει τους τομείς προτεραιότητας που θα γίνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2011, δηλαδή στην Υγεία, την Παιδεία και στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

ΠΗΓΕΣ: newsit.gr, newsbomb.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ιδρύθηκε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος από τον πρώην υφυπ. της κυβέρνησης Σαμαρά Νίκο Νικολόπουλο

Σημειώνεται δε ότι αρχικά πυρήνας  του “Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος” για την Αναγέννηση της χώρας και της παράταξης, δημιουργήθηκε στο νησί της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *