Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Ιανουαρίου 2021

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, για τις δηλώσεις του επικεφαλής των Γερμανών βιομηχάνων περί υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας

Η  κυβέρνηση, που δεν χάνει ευκαιρία καθημερινά να  επιδίδεται  σε κενές περιεχομένου επικοινωνιακές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ , δεν αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί απέναντι στην πρωτοφανή και προκλητική δήλωση του επικεφαλής των Γερμανών βιομηχάνων, να υποθηκευτεί  μέρος της δημόσιας περιουσίας και να περάσει υπό τον έλεγχο του Μηχανισμού Στήριξης ESM, αναλαμβάνοντας την εκποίηση του.

Πρόκειται για μια κατάπτυστη πρόταση που, πέρα των ολέθριων επιπτώσεων της για την οικονομία, πλήττει ευθέως κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Αποτελεί δε προέκταση της λογικής προηγούμενης  συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών στο δεύτερο μνημόνιο, που προέβλεπε τη δημιουργία ειδικού   λογαριασμού για την εξυπηρέτηση  του χρέους στον οποίο θα κατευθύνονταν κατά προτεραιότητα μέρος των εσόδων του δημοσίου αλλά και οι δόσεις «βοήθειας » των δανειστών.

Ορέγονται λοιπόν οι Γερμανοί βιομήχανοι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις επιχειρήσεις ενέργειας και τα ακίνητα του ελληνικού δημοσίου και την όρεξη τους την άνοιξε η αποτυχημένη κυβέρνηση της υποταγής του κ. Σαμαρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί το δημόσιο πλούτο της χώρας, θα αγωνιστεί για τη μεγάλη δημοκρατική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος.

28/8/2013

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *