Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άγρια συμπλοκή με ξύλο στο Βαθύ Μεγανησίου

Μεγάλης έκτασης επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στο Βαθύ, όταν δύο νεαροί  υπό την επήρεια ουσιών παρενόχλησαν με σεξουαλικά υπονοούμενα νεαρή γυναίκα που εργαζόταν σε επιχείρηση του νησιού.

Οι νεαροί που προφανώς εκτός ελέγχου ενοχλούσαν κι άλλους κατοίκους αλλά και τουρίστες του νησιού με προσβλητικές φράσεις και χειρονομίες,  δέχθηκαν επίθεση σχεδόν από το μισό χωριό που τους χτυπούσε  ανελέητα. Μάλιστα κάποια στιγμή τους έσπρωξαν και στη θάλασσα με κίνδυνο ν’ απειληθεί η ζωή τους.

Ευτυχώς με επέμβαση των ψυχραιμότερων και λίγο αργότερα με την εμφάνιση της αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα κι οι νεαροί απομακρύνθηκαν αιμόφυρτοι μακριά από τον τόπο του συμβάντος χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να έχουν αντιληφθεί το παραμικρό  λόγω της κατάστασης  στην οποία βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα της διάρκειας του περιστατικού.

Τόσο η συμπεριφορά των νεαρών που να τονίσουμε έχριζε περισσότερο ιατρικής βοήθειας, όσο και η ακραία κατά την γνώμη μας συμπεριφορά της τοπικής κοινωνίας, αναμένεται να συζητηθούν το αμέσως  επόμενο διάστημα.

Άναυδοι έμειναν και οι λιγοστοί τουρίστες που βρίσκονταν εκείνοι την στιγμή στα εστιατόρια και καφέ του χωριού από τη βαρβαρότητα της σκηνής και πολλοί από αυτούς τρομαγμένοι επέστρεψαν άρον-άρον στην ασφάλεια των καταλυμάτων τους .

0 Shares

Σχετικά άρθρα

29 Σχόλια

  1. επειδη το ρεπορταζ σας ειναι πολυ σωστο μπηκα στον κοπο να γραψω και εγω πεντε πραγματα περισσοτερη αναγκη οπως καλα αναφερατε ειχαν φροντιδα γιατρου παρα να τρωνε ξυλο 10 προς ενα.φυσικα δεν βγαζω δικιο στους νεαρους , αλλα ας δει και η κοινωνια μας λιγο ποιο περα απο το συμφερον της το ατομικο .το κοινο καλο .αυτα θα εχει το μεγανησι απο εδω και μπροστα οσο ο καθενας κοιτα την παρτι του τετοια περιστατικα θα ειναι καθε τοσο και απο ενα .δεν ειμουν παρον αλλα οπως ακουσα το θεαμα δεν ηταν οτι καλυτερο για ενα νησι με τουριστες και γενικα ξενους ανθρωπους που ηρθαν να περασουν 10 μερες με ηρεμια .
    ενα περιστατικο που θα περασει στο ντουκου ειναι και αυτο οπως πολλα αλλα σπασιμο παιδικης χαρας , λαμπες κατωμερι βαθυ , διαφορες υλικες ζημιες που καθε καλοκαιρι κανουν τα δικα μας παιδια του νησιου που απο αθηνα ερχονται εδω οσο και αν σας ντροπιαζει μεγανησιωτακια σπανε ολα αυτα ολοι ξερουν αλλα κανεναν δεν μιλαει .καληνυχτα σαπια κοινωνια του μεγανησιου και αυριο στα καφενεια γινετε ολοι σας δικηγοροι και ποιος θα πει καλυτερα το περιστατικο με περισσοτερες λεπτομερειες .τα παιδια σας ομως αυριο θα τα βρουν ολα αυτα μπροστα τους .σαπια κοινωνια σαπιος κοσμος δειτε το προσωπο σας στον καθρεφτη και καντε αυτοκριτικη και μετα να μιλατε για τον αλλο , τον καθε αλλο .
    το θεμα ειναι σοβαρο ακομα και η δημοτικη αρχη πρεπει να παρει θεση και ολοι οι τοπικοι παραγοντες .θα ξαναπω ομως ο καθενας να δει που βαδιζει και να κοιταει τα του οικου του γιατι το μεγανησι παει κατα διαολου .

  2. ξαχασα να γραψω κατι ακομα θα με πειτε συντηριτικο αλλα δεν πιραζει ο καθενας εχει τον χαρακτηρα του .λιγο ποιο σεμνα δεν βλαπτει η ενδυμασια οι κοπελες σε ενα χωριο δεν ειναι αναγκη να κανουν πασαρελα .απο το μεγανησι ειμαστε οχι απο το πριγκιπατο του μανακο

    1. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΗΓΑΤΕ!
      ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΟΜΩΣ,ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΒΙΑΣΜΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
      “”ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΠΑΘΟΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ …ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΝΤΥΜΕΝΗ””!
      Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ..ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ!

      1. γιωργι το ντυσιμο ειναι κατα κριση του καθενος αλλα ρε φιλε ημαρτον τα ακρος απαραιτητα σε ενα χωριο???? Δεν μιλαω για το πειστατικο αλλα αν δεις ολες ετσι γυρνανε .Αυτα τα σπιτια οι πατεραδες οι μαναδες δεν μιλανε?

    1. αγροτη κατσε εσυ στο νυδρι μην μας δινεις το καλο παραδιγμα που απο τις 11 το βραδυ και μετα για να κυκλοφορισει γυναικα πρεπει να χει δυο αντρες διπλα της με τους σερβους ρουμανους που μαζεψατε .κανω λαθος?τα νεα φτανουν γρηγορα στο μεγανησι δεν ειμαστε και μακρια !

  3. Ο κλασικός έλληνας …κανει το δικηγόρο του διαβολου επειδή θέλει κάτι να πει ! Αν του πειράζαν την αδερφή η του έβριζαν την οικογένεια τι θα έκανε ;;; Ολα αυτά που αναφέρει παραπάνω ;;; το ότι χρησιμοποιεί τη δύναμη του λόγου για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αλλάξει την κοινή γνώμη είναι φανερό ! Και επίσης δεν μπορεί να συγχεει τα πιτσιρίκια που σπάνε τις λάμπες …( που όλοι κάναμε αταξιες στα παιδικά μας χρόνια ) με ανθρώπους σοβαρούς με οικογένεια που βγήκαν έξω απ τα ρούχα τους με την συνεχές προκλητική συμπεριφορά των δυο νεαρών ! Αν κάποιος έχει την ευθύνη δεν είναι οι απεγνωσμενοι και απερασπιστοι δημότες του νησιού …αλλά οι τοπικές αρχές που έχουν 1 Αστυνομικο για ολόκληρο νησι ! Τις προάλλες έγινε κλοπή τσάντας από Αλβανό …και αλλά πολλά περιστατικά ! Οσο δεν υπάρχει αστυνόμευση θα υπάρχει αυτοδικία !! Είναι ο νόμος της επιβίωσης …

    1. κατωμεριτη αταξιες καναμε καμια κοτα κλεβαμε και κατι τετοια δεν σπαγαμε δημοσια περιουσια και ξερεις κατι δεν τα κανουν 10 ετων παιδια αλλα 18-20 ειναι αυτοι που σπανε και την αθηνα το χειμωνα .Αν μου πιραζαν την αδερφη οπως λες θα καλουσα την αστυνομια και δεν θα επερνα την κατασταση στα χερια μου .νταιδες στο μεγανησι ???απο ποτε????

  4. Προσπαθώντας να βοηθηθούμε κι εμείς για να κατανοήσουμε το περιστατικό θέσαμε κάποια ερωτήματα. Σίγουρα απαράδεκτη η συμπεριφορά των δύο παιδιών, αλλά κάποια ζητήματα επιστρέφουν υπό την μορφή προβληματισμού για εμάς εδώ :
    α) Έχει επαναληφθεί η ακραία συμπεριφορά των δύο νέων στο παρελθόν;

    β) Θεωρεί κανείς ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ σε μια άτυχη στιγμή στην ζωή του που να ήταν κάτι άλλο από αυτό που είναι;

    γ) Από πότε και μετά η ηθική επιτρέπει την αυτοδικία;

    δ) Πότε ο λαός μετατρέπεται σε όχλο;

    ε) Από ποιό όριο και μετά κάποιος χαρακτηρίζεται ψυχικά υγιής, ασθενής ή εξαρτημένος;

    στ) Τελικά στο τέλος καταλάβαμε ξεκάθαρα ποιοί ήταν οι θύτες κι ποιά τα θύματα;

    ζ) Τί θα γινόταν εάν κάποιο χτύπημα ήταν μοιραίο;

    Αφού λοιπόν διαφωνήσουμε κάθετα με σχόλιο σχετικά με την ενδυμασία κι αφού καταδικάσουμε εκ προοιμίου την απαράδεκτη συμπεριφορά των νεαρών, ας προσπαθήσουμε να γίνουμε σοφότεροι αναλογιζόμενοι τα παραπάνω.

  5. Prp na katalavoume ton tourismo pou theloume na exei to nhsi mas tetoia fainomena prp na mas vazoun se skepseis. Kalo tha htan tetoiou eidous sumperifores na mpainoun sto perithwrio kai na mhn “pairnoun aera” legontas ela mwre ta paidia htan upo ephreia ousiwn klp. Den tous dikaiwnei!!! Isa isa pou prp na stamathsei gia to kalo tou topou mas!! Uparxei kai to legomeno mpoukotaz…..!!

      1. ap’th meria mou, de nomizo pos prokaloun ta koritsia me to ntushmo h me kati allo. ki apo thn allh den epese ki olo to xorio pano tous, upervoles, an kapoianou allou htan h korh h h aderfh tou, as min ekane tipota. otan dhladh oi prohgoumenes genies, forousan kontes foustes ekei pou oi mhteres tous forousan kotola, shmainei pos prokaloun??? mpravo sta koritsia, pou ntunontai omorfa oso einai akoma nees…alimono an fovontousan ston topo tous, na valoun kati konto gia na mhn tis peiraksei kapoios methismenos….kai siga to thema pou to kaname terastio, kapoioi enoxlhsan prosvlitika ta paidia mas ki epese ksulo, siga to provlhma!!!!

          1. Παρακαλούμε θερμά τους σχολιαστές να χρησιμοποιούν ελληνικούς χαρακτήρες στη γραφή των σχολιασμών τους. Για την διευκόλυνση της συζήτησης και για τελευταία φορά επιτρέψαμε αυτήν του είδους τη γραφή, την οποία και θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη.

        1. οταν 10 βαρανε εναν ολο το χωριο ειναι .και ενας ???? μισος τι ενας .αντιθετως στον τοπο σου πρεπει να εισαι σεμνα ντυμενη γιατι διχνεις και σεβασμο .ωχ ο καθενας εχει αποψη και κρινει τα ειπα στο πρωτο μου σχολιο σαπια κοινωνια και παει λεγοντας ειμαστε .

  6. Μέχρι το σημείο, για την διευκόλυνση της συζήτησης, πολύ σωστά τα λες, και πραγματικά δεν θα ξαναγίνει τέτοια γραφή απο’μένα. Αλλά στο επιεικως απαράδεκτη…..μου τα χαλάς!!! Επιεικώς απαράδεκτος, μπορεί να είσαι κι εσύ, που γράφεις τέτοιους χαρακτηρισμούς…..

  7. Tέτοιου είδους συζητήσεις δεν βγάζουν πουθενά,
    βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

    Όλα είναι θέμα σωστής ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ,
    η όποία στο νησί μας είναι ανύπαρκτη,
    τόσο απο ΕΛ.ΑΣ όσο και απο ΛΙΜΕΝΙΚΟ.

    πρέπει να επανδρώνεται το Α.Τ ,με ικανό αριθμό μονίμων διαμονής ενστόλων,
    ώστε να μην παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά στο μέλλον.
    Πρέπει να υπάρχει έλεγχος κατά τις νυχτερίνες και μεσημεριανές ώρες, σε πολυσύχναστα σημεία του νησιού.

    Ειδικά σε ζώνες λιμένα πρέπει να υπάρχουν ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ.

    Η παρουσία αστυνομικών οργάνων τάξης,
    είναι πάντα αποτρεπτική για ενέργειες τέτοιου τύπου.

    Χθές μου πείραξες την αδερφή (σε μπαουλιάζω στο ξύλο).
    Αύριο τρέχεις με το όχημα σου ( σε κάνω τόπι),
    επειδή το εγγονάκι μου κάνει ποδήλατο.
    Μεθαύριο δένεις το σκάφος σου σε πλευρά ακάταλληλη, που δεν
    σου άνηκει με προικοσύμφωνο (στο λύνω…..και πάει το μπουρτσουφλίδι γόνα).

    Υ.Γ1 Συγγνώμη για το ύφος της γραφής
    αλλά για να καταννοούνται κάποια πράγματα, πρέπει να λέμε
    την ωμή ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΔΙΚΗ.
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΔΙΚΕΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ.

    ΥΓ2 Οι δικηγόροι του καφενείου όπως ο ‘βαθυσανος’, γράφει,
    πρέπει να αγορεύουν στην δημοτική αρχή,
    απαιτώντας ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ.

    1. Συγνώμη δηλαδή, μέση οδός δεν υπάρχει? ‘Η χειροδικία ή αστυνόμευση?! Τίποτα ενδυάμεσα?
      Λογική, ήθος, αρχές και πολιτισμός δεν μας λένε κάτι? Όσους λιμενικούς και να φέρεις, αν η κοπέλα κυκλοφορεί προκλητικά (δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη, δεν γνωρίζω τίποτα για το περιστατικό) και βρεθεί κι ένας πιωμένος δίπλα δεν θα γίνει το “κακό”? Δεν μπορούμε εμείς να συμπεριφερθούμε όπως πολιτισμένα θα συμπεριφέρονταν ο λιμενικός που θα έπαιρνε τον πιωμένο παραπέρα να τον συνεφέρει και ίσως θα έλεγε και μια κουβέντα στον πατέρα της κοπέλας? Ή θα τον μπουζουρίαζανε τον πιωμένο για μια κουβέντα?
      Και για οποιαδήποτε άλλη “παρεξήγηση”. Θέλετε τον χωροφύλακα να έρθει να σας πει ποιός έχει δίκιο? Να μιλάτε πολιτισμένα (και αντίστοιχα να μπορείτε να δέχεστε την όποια κουβέντα και να μην θαρρείτε πως μόνο εσείς έχετε δίκιο) και να λύνετε τις διαφορές σας δεν ξέρετε? Μήπως είμαστε 50 χρόνια πίσω?!
      Δεν αρνούμαι τον ρόλο των σωμάτων ασφαλείας αλλά δεν πιστεύω πως είναι αυτός που περιγάφετε.

      1. Πολύ σωστά αγαπητέ μου κύριε. Οι κοινωνίες με ΠΑΙΔΕΙΑ δεν χρειάζονται ούτε χωροφύλακα ούτε και το ξύλο. Πόσοι από εμάς δεν βρεθήκαμε π.χ. σε κάποιο μπαρ όπου αντιμετωπίσαμε παρόμοιες ή και ίδιες καταστάσεις! Με ψυχραιμία και τρόπο ΠΑΝΤΑ λύνονταν τέτοια θέματα χωρίς ν’ ανοίξει μύτη! Τι πάθαμε ξαφνικά, δεν θυμάται κανείς πιο περίπλοκα επεισόδια στο παλιό Φανάρι πως τα διευθετούσε κατά τον καλύτερο τρόπο ή ίδια κοινωνία;

      2. εχεις δικιο σε ολα οσα λες αλλα φιλε μου , αλλα η δεν εισαι απο το μεγανησι η δεν ξερεις το μεγαλυτερο κομματι του νησιου πως αντιδρα.η παιδεια ξεκινα απο τα σπιτια .ποσες φορες εχει περασει απο μπροστα σας μια ξενη ομορφη με ελαφρη ντυσιμο και για πλακα λεμε “μετα θα φταιει ο φονιας” ? πριν χρονια για να δεις αστραγαλο επρεπε να γινει θαυμα και τωρα ολα εξω .

        1. Φίλε Βαθυσάνε, σου αφιερώνω το παρακάτω τραγουδάκι, μήπως και αποφορτίσουμε το κλίμα:

          http://youtu.be/k_rCmTLKKJw

          Πάντως το ότι τα διαφημίζουμε, δεν σημαίνει ότι τα πουλάμε κι εύκολα! Αυτό να το ξέρεις!

  8. Είμαι σίγουρος ότι όλοι εσείς έχετε πιο σοβαρά προβλήματα στα σπιτια σαΣ να ασχοληθείτε ..από το να ρητορευετε πάνω σε μια κακιά στιγμή ανάμεσα στη νέολεα του νησιού σας ! Μάλλον η ζωή των άλλων είναι πιο ενδιαφέρουσα από τη δική σασ για καθεστε και να γράφετε με τις ώρες για ενα θέμα …το οποίο και οι πρωταγωνιστες του το άφησαν στο παρελθόν και προχωρησανε ! Μάλλον εσείς έχετε το ουσιαστικό πρόβλημα ..και συνεχώς φροντιζετε για την διαιώνιση του !

    1. Αγαπητέ φίλε τουλάχιστον για έναν που γνωρίζουμε από τους πρωταγωνιστές νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο μέχρι σήμερα το απόγευμα, δεν γνωρίζουμε εάν πήρε ακόμα εξιτήριο. Επίσης τα βιβλία από τις βίλες του νησιού γέμισαν με “κολακευτικά” σχόλια από ξένους τουρίστες . Τόσο απλά !

      1. Αγαπητό meganisi news …η γράφεις σκόπιμα ολα αυτά ..η δεν έχεις έγκυρους πληροφοριοδοτες !! Διότι : και οι 2 νεαροί την επόμενη μέρα έτρωγαν το μεσημερακι στο ….. και όχι στο δωμάτιο του νοσοκομείου . Οσο για τα δωμάτια που γέμισαν τα βιβλία τους με κολακευτικά σχόλια …μου ακούγεται υπερβολικό …καθώς και απίθανο ! Οι τουρίστες σε γυάλινο κλουβί ζούνε και εκτός πραγματικότητας ! Δεν έχουν ξαναδεί παρεξήγηση !! ( και φυσικά έχουν ξαναδεί ) οι περισσότεροι έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο …στη γειτονική πόλη της ΛΕΥΚΑΔΑΣ είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο ! Ελεος με τον καθόπρέπισμο που δήθεν σας διέπει …που στο παρελθόν όλοι σας για προσωπικά συμφέροντα είτε σε δημοτικά συμβούλια είτε για χωράφια έχετε βγάλει μαχαίρια …και όχι μπροστά στον τουρισμό ..αλλά μπροστά στα ίδια σας τα παιδιά δίνοντας τους παραδείγματα βαρβαρότητας ! Μη ζητάτε τα ρέστα από τη σημερινή νέολεα η οποία είναι πολύ καλύτερης παστας από τη δικιά σας 2 πρόσωπη και χαιρεκακη γενιά !

        1. Αγαπητέ φίλε,
          καλή η προσπάθειά σας να διαστρεβλώσετε τα όσα γράψαμε. Παρακαλoύμε να διευκρινίσετε στους αναγνώστες από ποιό σημείο της αναφοράς μας εξάγετε το συμπέρασμά σας ότι καταφερθήκαμε εναντίον της σημερινής νεολαίας του Μεγανησίου, διαφορετικά είστε κοινός συκοφάντης. Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι το meganisinews γράφει με παρρησία την άποψή του και δεν υποχρεώνει κανέναν ούτε να το επισκέπτεται, ούτε να την υιοθετεί. Εάν θεωρείτε ποινικά κολάσιμο να εκφράζονται και διαφορετικές γνώμες, τότε το πρόβλημα το έχετε εσείς κι όχι το site που επωνύμως και ανιδιοτελώς εκφράζει άποψη στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία, όπως πράττουν και μερικά άλλα εκατομμύρια ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο, πλην φωτεινών εξαιρέσεων που υπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους. Πολύ ευχαρίστως, εάν κάποιος έχει διαφορετική θεώρηση των γεγονότων να την δημοσιεύσουμε ως άρθρο ή ως σχόλιό του όπως είθισται να συμβαίνει από τριετίας που έχουμε το meganisinews.gr.

      2. Γελάει ο κόσμος με όσα γράφει το site …είναι ανακρίβειες που έχουν το σκοπό τους !( όσοι ήταν εκεί ξέρουν ) Αν θέλατε να είναι ακριβής η δημοσίευση , θα έπρεπε να αναφέρει ότι ” κρατάμε επιφύλαξη για την εγκυρότητα των γεγονότων οπως αναφέρονται ” . Κάθε άλλο …όχι μόνο δε το κάνει ..αλλά δημιουργεί το κλίμα διαδικτυακού δικαστηρίου , που δικαζει την τοπική κοινωνία του νησιού ! Καλη είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του λόγου …και απαραίτητη για τη λειτουργία της δημοκρατίας ! Ομως σε τέτοιου είδους site …γράφει ο καθένας ανώνυμα ότι θέλει…επειραζοντας την κοινή γνώμη και κατα συνέπεια το δίκιο και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του συνανθρωπου του ! Αρα η δημοκρατία παει περίπατο …! Θεωρώ άσκοπη τη συνέχεια της συζήτησης , είναι πασιφανές ότι οι αντιλήψεις μας δεν έχουν σημείο τομης και η “κουβέντα ” κανει ενα φάυλο κύκλο ! Θα επιμείνω κλείνοντας στα χάλια της δικιά σας γενιάς …οπως προανέφερα ..έχετε χωρίσει το νησι σε 2-3 στρατόπεδα ..και ο καλύτερος σημαχος για να κερδίσετε τις εντυπώσεις είναι ο “ΞΕΝΟΣ ” .τα συμπεράσματα δικά σας …φιλικά από ενα συγχωριανο σας !

    1. Αφού επισημάνουμε ότι και σεις ανωνύμως μας επιτίθεστε κι ότι συγχέετε τους σχολιαστές με τα μέλη της συντακτικής ομάδας, δεν μπορούμε παρά να σας ευχαριστήσουμε για την παρέμβασή σας και να προχωρήσουμε παρακάτω! Άλλωστε, όπως είπατε, και οι κρίνοντες, κρίνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights